پروفیلها همواره در دسته کاربردیترین مقاطع فولادی قرار میگیرند. یعنی شما برای به ثمر رساندن هر پروژه ساختمانی، بدون شک به انواع پروفیل احتیاج دارید. یکی از دلایلی که این محصول را کاربردیتر کرده، تنوع آن است. در بازار پروفیلهای مختلفی وجود دارد که شما با توجه به نیاز خود باید آنها را تهیه کنید. در این میان، پروفیل قوطی (steel-can-profile) یکی دیگر از مدلهای پرکاربرد در انواع پروفیل است که با ابعاد و اندازه مختلفی در بازار عرضه میشود. اگر قصد استفاده از این نوع مقطع فولادی را دارید بهتر است قبل از هرچیزی با انواع مختلف آن از نظر جنس، شکل ظاهری و ابعاد آشنا شوید. در پایان این مطلب شما به شناخت کاملی از پروفیل قوطی خواهید رسید که در هنگام خرید پروفیل به شما کمک خواهد کرد. با ما همراه باشید.
با پروفیل قوطی فلزی آشنا شوید
میتوان گفت در بین همه پروفیلها، این مدل از بقیه مدلها کاربرد بیشتری دارد. اگر بخواهیم یک تعریف مشخص از این محصول داشته باشیم، باید گفت به مقطعی فلزی که به شکل جعبه یا قوطی باشد، پروفیل قوطی فلزی میگویند. این محصولات دارای مقاطع بلندی هستند و سطحی ثابت دارند به طوری که وقتی به آنها نگاه میکنیم، انگار که در حال مشاهده لولههایی توخالی هستیم. این محصول با دو مدل صنعتی و ساختمانی در معرض فروش قرار میگیرد و اینکه شما کدام مدل را انتخاب کنید، به پروژهای که در دست دارید برمیگردد. مثلا برای ساخت درب و پنجره از پروفیل ساختمانی استفاده میشود اما پروفیل صنعتی که کاربرد نسبتا بیشتری دارد برای ساخت انواع خودرو، وسایل پزشکی و حتی وسایل خانه استفاده میشود. در ادامه این مطلب میخواهیم شما را بیشتر با پروفیل قوطی آشنا کنیم پس قبل از هرچیزی بهتر است اول به سراغ مراحل ساخت آن برویم.
4 مرحله تولید پروفیل قوطی
این محصولات برای اینکه به دست شما برسند مراحل زیادی را از سر میگذرانند که در ادامه به توضیح 4 مرحله اصلی میپردازیم.
1- همانطور که میدانید ماده اولیه برای تولید پروفیل، ورقهای فولادی هستند، در مرحله اول این ورقها را با مواد دیگری مثل گوگرد، فسفر، کربن، سیلیس و منگنز ترکیب میکنند.
2- حالا ماده به دست آمده را داخل دستگاههای مخصوص قرار میدهند تا عرض آن مشخص شود.
3- در ادامه برای به دست آمدن شکل چهارگوش و جعبهای پروفیل، آن را وارد دستگاه دیگری میکنند.
4- در مرحله نهایی، این جعبههای چهارگوش با استفاده از دستگاه بُرِش، تکه تکه میشوند و به اندازههای مربع یا مستطیل استاندارد در میآیند.
3 روش اساسی برای تولید پروفیل قوطی
در قسمت قبل با مراحل تولید پروفیل قوطی آشنا شدید اما در این بخش میخواهیم به سه روش اصلی تولید این محصول اشاره کنیم که حتما تا به حال نام آنها به گوشِتان خورده است.
1- نورد سرد
2- نورد گرم
3- روش ترکیبی
میتوان گفت در بین انواع محصولات فولادی، برای تولید پروفیل قوطی بیشتر از روش نورد گرم استفاده میکنند. با اینکه روش نورد گرم کاربرد بیشتری دارد اما نباید کاربرد مهم نورد سرد را در تولید پروفیلهایی که جنبه تزئینی دارند را نادیده گرفت. روش سوم که ترکیبی از دو روش قبلی است، اصول مخصوص به خود را دارد و توضیح درباره آن در این مقاله نمیگنجد. آشنایی با سه روش اصلی تولید پروفیل قوطی، به شما کمک میکند تا انتخاب بهتری داشته باشید.
جنس پروفیل قوطی از چیست؟
شاید برایتان جالب باشد که بدانید جنس پروفیل قوطی به کاربرد آن بستگی دارد. ما انواع مختلفی از پروفیلهای قوطی آهنی، گالوانیزه، کامپوزیتی و آلومینیومی را داریم که در کارخانجات تولید میشوند.
انواع قوطی آهن
پروفیلها در انواع مختلفی ساخته میشوند که هر نوع، کاربرد مخصوص به خود را دارد. پروفیلهای باز و بسته دو مدل مهم هستند که در هر دو نوعِ صنعتی و ساختمانی وجود دارند. مثلا کاربرد پروفیل با توجه به صنعتی یا ساختمانی بودنِ آن، متفاوت خواهد بود. در ادامه چند مورد از پروفیلهای ساختمانی را نام میبریم که پروفیل قوطی هم در بین آنها است بعد از آن به سراغ توضیح مختصری درباره پروفیلهای مختلف خواهیم رفت.
• تیرآهن
• ناودانی
• سپر آهنی
• کلاهی
• پروفیل قوطی
پروفیل آهنی
پروفیل قوطی آهنی یکی از آن محصولاتی است که در اکثر موارد کاربرد دارد و بر اساس استاندارد جهانی تولید میشود. این مقطع آهنی در دسته پروفیلهای باز قرار گرفته و در نزدیکترین بازار به خانه شما هم به فروش میرسد. پیشنهاد میکنیم مقاله کاربردی انواع پروفیل فولادی را از دست ندهید.
پروفیل کامپوزیتی
اگر به دنبال مقاومت بالا هستید، پروفیل قوطی کامپوزیتی در صدر انتخابهای شما قرار میگیرد. مهمترین ویژگی این محصول، مقاومت بالای آن است به طوری که ضد زنگ، ضد خوردگی و ضد فرسایش بوده و علاوه بر آن با هر نوع آب و هوایی سازگاری دارد. خاصیت کشسانی این محصول باعث شده تا در برابر زلزله نیز مقاومت بالایی از خود نشان دهد.
پیشنهاد میکنیم مقاله تحمل بار قوطی از فولاد فرتاک را از دست ندهید.
پروفیل گالوانیزه
از این پروفیل قوطی معمولا برای ساختمانهای بلند استفاده میشود. چون در ارتفاعات وزش باد بیشتر است، امکان تخریب پنجرهها نیز وجود دارد، به همین دلیل برای ساخت درب و پنجره در ساختمانهای مرتفع، از جنس گالوانیزه استفاده میکنند تا استحکام بیشتری داشته باشد. پروفیلهای گالوانیزه به مقاومت در ارتفاع شهرت دارند.
پروفیل آلومینیومی
این محصول علاوه بر کاربرد فراوانی که در صنعت دارد، در ساختمانسازی نیز به وفور از آن استفاده میشود. مثلا برای ساخت بعضی دربها و پنجرهها از پروفیل قوطی آلومینیومی استفاده میکنند. از مزایای آن میتوان به صرفهجویی در مصرف انرژی و وزن سبکی که نسبت به سایر محصولات فلزی دارد اشاره کرد. گاهی اوقات برای ساخت وسایلی که وزن کم در آنها از هرچیزی مهمتر است، از پروفیل آلومینیومی استفاده میکنند.
ابعاد استاندارد پروفیل قوطی
شاید برای شما هم سوال شده باشد که چه طول و عرضی برای پروفیل قوطی مناسب و استاندارد است؟ یادتان باشد که علاوه بر طول، باید سایز و ضخامت پروفیل را نیز بدانید. فراموش نکنید که اگر پروفیل را با ضخامت اشتباه انتخاب کرده باشید متضرر خواهید شد. ضخامت این محصولات با یکدیگر متفاوت است اما از لحاظ استاندارد، ضخامت پروفیل قوطی باید بیشتر از 0/5 میلیمتر باشد. البته این ضخامت برای پروفیلی است که برای ساخت مبلمان استفاده میشود. برای ساختمانسازی ضخامت پروفیل باید بین 2 تا 3 میلیمتر باشد. سایز 4 پروفیل برای صنعت خودروسازی استفاده میشود و دارای طولی بین 6 تا 12 متر است.
ابعاد استاندارد پروفیل قوطی مربع
این محصول دارای ابعاد مختلفی است اما به طور کلی ابعاد و اندازه چندان بزرگی ندارد چراکه بیشترین طول آن حدود نیم متر و کمترین آن، یک سانتی متر است.
ابعاد استاندارد پروفیل قوطی مستطیل
در این محصول طول و عرض سطح مقطع با یکدیگر مغایرت دارد. در مدل مستطیلی کمترین طول برابر 100 و کمترین عرض مساوی 40 میلیمتر است. ضخامت این نوع از پروفیل قوطی بین 5/2 تا 8 میلیمتر، متغیر خواهد بود. بیشترین عرض آن حدود 135 و بیشترین طول برابر با 300 میلیمتر است.
5 کاربرد پروفیل قوطی
1- در بین انواع پروفیل قوطی، از مدل مربع و مستطیل برای ساخت ستونها و اجرای اسکلت فلزی ساختمان استفاده میشود.
2- شاسی بعضی تریلرها و نفتکشها نیز به وسیله این محصول ساخته میشود.
3- یکی از گستردهترین کاربردهای پروفیل قوطی در ساخت یدککشها و خودروهای مختلف به ثمر میرسد.
4- برای ساخت وسایل خانه مثل مبلمان، جالباسی، تختخوابهای فلزی، صندلیها و… نیز از پروفیل قوطی استفاده میکنند.
5- اِلمانهای شهری، مثل تابلوهای تبلیغاتی، آلاچیقها، تابلوهای راهنمایی و رانندگی و وسایل ورزشی پارکها نیز از موارد مصرفی پروفیل قوطی هستند.
لیست قیمت روز و خرید پروفیلنتیجه گیری
حالا که به خوبی با انواع پروفیل قوطی (steel-can-profile)، مراحل ساخت آن و کاربردهایش در زمینههای مختلف آشنا شدید، میتوانید انتخاب درستی داشته باشید. گفتیم که هنگام خرید، باید به عوامل مختلفی مثل ضخامت و کاربرد پروفیل توجه ویژهای داشته باشید اما یادتان باشد که از چه جایی قرار است این محصولات را تهیه کنید؟ فولاد فرتاک سورین ارائه دهنده انواع پروفیلها و محصولات فولادی است شما برای هر موضوعی که به پروفیل احتیاج داشته باشید، فولاد فرتاک سورین با محصولات با کیفیت خود و قیمتِ مناسب به کمک شما میآید. همچنین میتوانید از مشاوره رایگان و تخصصی کارشناسان این شرکت هنگام خرید پروفیل کارخانه فولاد یا انواع دیگر پروفیل استفاده بفرمایید.
سلام . قیمت روز پروفیل داخل سایت میزنین؟ از کجا میشه دید قیمت پروفیل؟ ممنون میشم راهنمایی کنید
سلام دوست عزیز. بله در سایت فولاد فرتاک سورین شما میتونید قیمت روز انواع آهن آلات ازجمله قیمت تیرآهن، قیمت میلگرد، قیمت پروفیل، قیمت نبشی، قیمت ناودانی و… رو مشاهده بفرمایید. برای مشاهده قیمت پروفیل اگر با تلفن همراه هستید از منو همبرگری سمت راست، بالای همین صفحه قیمت پروفیل مشهد رو انتخاب کنید تا صفحه مورد نظرتون رو مشاهده کنید. اگر از لپ تاپ یا کامپیوتر هم استفاده میکنید از منو سمت راست قیمت پروفیل قابل مشاهده است و میتونید روی اون کلیک کنید.
ممنون از راهنماییتون 🙏🙏🙏