حساب کاربری

یا

امروز 1402/03/17 :
امروز 1402/03/17 :
0
No products in the cart.
میلگرد کامپوزیت - فولاد فرتاک سورین

میلگرد کامپوزیت(FRP) چیست؟

میلگرد کامپوزیت(FRP Composite Rebar) یا میلگرد FRP یکی از انواع پرکاربرد میلگرد است و به جهت رفع مشکلات میلگردهای فولادی ساخته شده است. مشکل مقاومت کششی بتن حدوداً یک قرن پیش با به‌کارگیری میلگرد فولادی در بتن تا حدودی حل شد؛ اما میلگردهای فولادی هم مشکلاتی را به همراه داشتند. میلگرد کامپوزیتی را می‌توان در محیط‌های مرطوب و در معرض مواد شیمیایی هم استفاده کرد. در ادامه بیشتر درباره این نوع میلگرد صحبت کرده‌ایم تا اطلاعات کاملی از آن به دست آورید. در نهایت هم به قیمت میلگرد اشاره خواهیم داشت.

مزیت میلگرد کامپوزیت نسبت به میلگرد فولادی

تنها با بیان اینکه میلگرد کامپوزیت چیست؟ نمی‌توان مزیت استفاده از آن را نسبت به میلگرد فولادی بیان کرد. بلکه لازم است در ابتدا مشکلاتی که میلگرد فولادی ایجاد می‌کند را بررسی کنیم، زیرا میلگرد frp در جهت رفع این مشکلات روی کار آمده است. هنگامی که میلگرد فولادی دچار خوردگی می‌شود میزان بار کششی بتن را افزایش می‌دهد. از آنجایی که میزان مقاومت کششی بتن پایین است نمی‌تواند این بار را تحمل کند و ترک می‌خورد. در نهایت طول عمر سازه کوتاه می‌شود.

 در چنین مواقعی نیاز است سازه بازسازی شود و این امر هزینه‌بر و زمان‌بر است. روندهای مختلفی برای افزایش عمر میلگردهای فولادی طی شد و از جمله آن‌ها می‌توان به استفاده از پوشش‌های اپوکسی اشاره کرد. این فرایند عمر آن‌ها را افزایش داده اما راه حل مشکل نبوده است.

در نهایت میلگردهای کامپوزیتی روی کار آمدند. این میلگردها مقاومت بالایی دارند و به راحتی با مشکل خوردگی مواجه نمی‌شوند و در نهایت موجب کاهش هزینه‌های نگهداری سازه می‌شوند. میلگرد frp کمترین آسیب را در محیط‌های اسیدی می‌بیند و همچنین می‌تواند موجب تقویت بتن در مکان‌هایی که بتن در تماس با میدان الکتریکی و مغناطیسی قرار دارد، شود.

تاریخچه میلگرد FRP - فولاد فرتاک سورین

تاریخچه میلگرد FRP

برای آنکه پاسخ کامل‌تری به سوال میلگرد کامپوزیت چیست؟ بدهیم بهتر است نگاهی به تاریخچه آن نیز بیندازیم. ژاپنی‌ها مردمانی بسیار فعال و خلاق در زمینه تولید محصولات جدید و با کیفیت بالا هستند و این نوع میلگرد هم یکی از محصولات این کشور است. برای اولین بار در سال ۱۹۸۰ میلگرد frp در ژاپن مورد استفاده قرار گرفت و یک دهه پس از آن پا به پروژه‌های کانادایی گذاشت.

مزیت استفاده از این میلگرد باعث شد، این محصول در دیگر کشورها هم مشهور شود و در دهه ۹۰ در بیشتر کشورهای جهان مورد استفاده قرار گیرد. این بازه زمانی هم برای متقاعد کردن مهندسان در استفاده از این نوع میلگرد صرف شده است. در حال حاضر میلگرد کامپوزیتی بهترین گزینه برای استفاده در سازه‌ها است و توانسته جایگزین میلگرد فولادی شود.

لیست قیمت روز و خرید انواع میلگرد

انواع میلگرد کامپوزیت چیست؟

میلگرد کامپوزیتی هم خود انواع مختلفی دارد و هر یک از مدل‌های آن دارای مراحل ساخت و موارد استفاده متفاوتی هستند. انواع میلگرد کامپوزیتی به شرح زیر است.

  • Afrp: دارای الیاف آرمید
  • Cfrp: دارای فیبر کربن
  • Gfrp: دارای الیاف شیشه

ویژگی های میلگرد کامپوزیتی - فولاد فرتاک سورین

ویژگی های میلگرد کامپوزیتی

برای بررسی بیشتر این نوع میلگرد بهتر است نگاهی به ویژگی‌های آن نیز بیندازیم. از جمله ویژگی‌های آن می‌توان به الاستیک بودن میلگرد اشاره کرد. بالا بودن مقاومت کششی میلگرد frp نسبت به فولادی نیز به دلیل بالا بودن کرنش الاستیک آن است و این امر موجب برگشت پذیر بودن تغییر شکل در این میلگرد است.

یکی دیگر ویژگی‌های این میلگرد کم بودن چگالی آن است. چگالی میلگرد کامپوزیتی حدود ۱.۲ تا ۳.۳ گرم بر سانتی‌متر مکعب محاسبه شده است. این تفاوت بسته به نوع میلگرد دارد. کم بودن چگالی باعث کاهش هزینه‌های حمل و نقل و کاهش وزن سازه می‌شود که خود مزیت مهمی است.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله میلگرد پلی اتیلن را در فولاد فرتاک از دست ندهید.

میلگرد پلی اتیلن چیست - فولاد فرتاک سورینحتما بخوانید: همه چیز درباره میلگرد پلی اتیلن

مزایا میلگرد FRP

در ادامه مطلب میلگرد کامپوزیت چیست؟ به بررسی مزایا و معایب آن می‌پردازیم. این میلگرد هم مانند تمامی سازه‌های دست بشر در کنار مزایا، معایبی نیز دارد و برای استفاده لازم است تمامی موارد را مورد بررسی قرار داد تا انتخابی درست انجام شود. از جمله مزایای این میلگرد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • 1. مقاومت بالا نسبت به خوردگی
  • 2. ضد زنگ
  • 3. مقاومت کششی بالا
  • 4. چگالی و وزن کم
  • 5. فاقد جریان الکتریکی و مغناطیسی
  • 6. هدایت گرمایی کم
  • 7. هدایت الکتریکی کم
  • 8. افزایش عمر سازه و عدم نیاز به تعمیر
  • 9. طول عمر بالا
  • 10. کاهش هزینه‌های حمل و نقل
  • 11. خستگی پذیری بالا
  • 13. کاهش خطرات در حین حمل برای کارگران
  • 14. برش آسان
معایب میلگرد کامپوزیتی - فولاد فرتاک سورین

معایب میلگرد کامپوزیتی

در کنار مزایای این میلگرد نمی‌توان معایب زیادی را برشمرد. معایب آن در زیر بیان شده است و شاید بتوان مهم‌ترین عیب را هزینه و قیمت بالای این میلگرد نسبت به میلگرد فولادی بیان کرد.

  • قیمت بالا
  • مدول الاستیسیته پایین
  • استحکام عرضی کم
  • دوام پایین در محیط‌های قلیایی
  • حساس به آسیب‌های مکانیکی
  • مقاومت کم به برش

کاربرد میلگرد کامپوزیتی

همان طور که گفته شد این نوع میلگرد هدایت الکتریکی کمی دارد و از این‌رو می‌توان آن را در ساخت بخش‌های داخلی بیمارستان‌ها، مراکز تصویر برداری و فضاهایی که دارای تجهیزات تصویر برداری مغناطیسی و الکتریکی است، استفاده کرد.

میلگرد FRP نسبت به خوردگی نیز مقاوم است و می‌توان آن را در سازه‌هایی که در مجاورت نمک، مواد شیمیایی و آب هستند استفاده کرد. از جمله این سازه‌ها می‌توان به اسکله، عرشه، کانال، استخرها و آکواریوم اشاره کرد.

به علت وزن و چگالی کم این میلگرد  و همچنین مقاومت بالا از آن در ساخت جاده‌ها، پل‌ها، پارکینگ و باندهای فرودگاه استفاده می‌شود.

همچنین به دلیل مقاومت در برابر خوردگی این نوع میلگرد برای ساخت تصفیه خانه‌ها، فاضلاب‌ها، محل نگهداری زباله، کارخانه‌های پتروشیمی و بازیافت کاغذ نیز به‌کار می‌رود. همچنین به دلیل عدم ایجاد اختلال در دستگاه‌های الکتریکی از این میلگرد در ساخت کارخانه‌های ذوب آلومینیوم، نیروگاه‌های هسته‌ای، برج‌های فرودگاه، سازه‌های نظامی، اتاق‌های تجهیزات الکتریکی و تلفن، و باجه‌های الکترونیکی عوارض جاده‌ای نیز استفاده می‌شود.

جدیدترین نوع میلگرد کامپوزیت چیست؟ - فولاد فرتاک سورین

معرفی جدیدترین نوع میلگرد کامپوزیت

از دهه ۸۰ که میلگردهای کامپوزیتی تولید شدند تا به امروز روی فرایند طراحی و تولید آن‌ها کار شده و تغییراتی نیز رخ داده است. امروزه شاهد نسل جدیدی از میلگردهای کامپوزیتی هستیم. نسل جدید این میلگرد توخالی است و دارای استحکام و دوام بیشتر و وزنی کمتر از قبل است. از طرفی دیگر به دلیل قطر بیشتر دارای استحکام کششی بیشتری نیز است.

این میلگردهای توخالی می‌توانند سه برابر میلگرد فولادی مقاومت کنند. توخالی بودن آن‌ها علاوه بر آنکه باعث کاهش وزن آن شده باعث شده مسیری برای سیم کشی و قرار دادن حسگرهای هوشمند نیز ایجاد شود. در ادامه این مطلب به معرفی تولید کنندگان و قیمت میلگرد FRP پرداخته شده است.

تولید کنندگان میلگرد کامپوزیت (FRP)

میلگرد کامپوزیت یکی از محصولات پر طرفدار و پر کاربرد در صنعت است و در بسیاری از کشورهای جهان تولید می‌شود. علاوه بر دیگر کشورهای تولید کننده این محصول در داخل ایران نیز توسط تولید کنندگان متعددی تولید می‌شود. در زیر لیست این تولید کنندگان آمده است.

  • فولاد صنعت تهران
  • شرکت کاردانان شایسته زنجان
  • مرکز خدمات فولاد ایران
  • اصفهان
  • شرکت کامپوزیت آسیا
  • شرکت اپوراد خوزستان
  • گروه صنعتی بیسکا

قیمت میلگرد کامپوزیتی - فولاد فرتاک سورین

قیمت میلگرد کامپوزیتی

همان طور که گفته شد قیمت میلگرد کامپوزیت از میلگرد فولاد بیشتر و تقریبا برابر با میلگرد فولاد اپوکسی است. البته باید در نظر گرفت که در صورت استفاده از میلگرد فولاد هزینه‌های جانبی مانند حمل، تعمیر و نگهداری سازه و زمان بیشتر نیز باید محاسبه شود. به همین دلیل در سازه‌های امروز جهان تلاش می‌شود تا از میلگرد FRP استفاده شود. قیمت این میلگرد بسته به مدل، تولید کننده و مواردی دیگر متفاوت است و لازم است قبل از خرید از فروشنده قیمت روز میلگرد کامپوزیت را جویا شوید.

با کلیک بر روی باکس زیر قیمت میلگرد آجدار را به صورت آنلاین مشاهده کنید.

لیست قیمت روز و خرید انواع میلگرد آجدار

سخن پایانی درباره میلگرد کامپوزیت چیست؟

در دنیای امروز رشد با سرعت بالایی پیش می‌رود و هر روز شاهد بهتر شدن محصولات و تولیدات و رفع معایب آن‌ها هستیم. برای به روز نگه داشتن اطلاعات باید به جستجو پرداخت. در مقاله

میلگرد کامپوزیت (FRP Composite Rebar)، سعی کردیم مهندسان را با این محصول بیشتر آشنا کنیم. در سازه‌های جهانی از میلگرد FRP بیشتر از قبل استفاده می‌شود و علت آن هم مزایای این میلگرد است.

شرکت فولاد فرتاک سورین یکی از برترین فروشگاه‌های آنلاین آهن در کشور است که با بیش از یک دهه فعالیت مستمر در این حوزه توانسته رضایت مشتریان را جلب کند. شما می‌توانید در مجموعه فولاد فرتاک سورین انواع محصولات فولادی را مشاهده و خریداری کنید. علاوه بر آن اگر نیاز به مشاوره تخصصی دارید، همکاران ما آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان هستند.

دیدگاه کاربران
1 دیدگاه
  • صالح رضوی 1 بهمن 1401 / 6:52 ب.ظ

    از قدیم الیام ک از میلگرد فولادی استفاده میشد خیلی به مقاومت سازه ها کمک کرد ولی ضعفهای فولاد هم باعث ساخت این نوع از میلگرد ها شد. میلگردهای کامپوزیتی تونست مقاومت زیادی در برابر اسید و مواد دیگر از خودش نشون بده و جای خودشو تو ساختمون سازی باز کنه

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول