ورق صنعتی(Industrial Sheet) انواع مختلفی دارد که بر اساس ویژگی میتوان آن را دستهبندی کرد. عوامل مختلفی مثل نوع فلز، آلیاژ به کار رفته، روش تولید و … در دستهبندی ورقهای صنعتی تاثیر گذار هستند و همچنین تعیین کننده قیمتِ ورق صنعتی نیز خواهند بود. در خرید ورق صنعتی باید به همه این موارد توجه کرد و ویژگیهای نوع فلز به کار رفته در آن را نیز در نظر گرفت. از فلزاتی که بیشتر از بقیه در تولید ورق صنعتی به کار میروند، میتوان به آلومینیوم، مس، فولاد و برنج اشاره کرد. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی انواع ورقهای صنعتی و کاربرد آنها و قیمت ورق مشهد بپردازیم.
انواع ورق صنعتی
همانطور که در قسمت قبل هم گفتیم، ورقهای صنعتی بر اساس عوامل مختلفی به دستههای متفاوتی نیز تقسیم میشوند. در ادامه قصد داریم به معرفی انواع ورق صنعتی بپردازیم.
• ورق صنعتی فولادی
این ورق را میتوان مسطحترین ورق صنعتی در بازار تلقی کرد. این محصول را میتوان به روش نورد گرم و نورد سرد تولید کرد. نیرویی که در روش نورد گرم صرف میشود، کمتر و به صرفهتر از روش نورد سرد است؛ به همین دلیل محصولات تولید شده به وسیله آن نیز ارزانتر هستند. ماده اولیه تولید این ورق، معمولا شمش یا تختال فولادی است که پس از قرار گرفتن در حرارت بالا، به ورقهایی با ضخامت سه میلیمتر و بیشتر تبدیل میشوند.
لیست قیمت روز و خرید انواع ورق• ورق صنعتی آلومینیوم
از مزایای مهم ورق آلومینیوم، میتوان به قیمت مناسب آن اشاره کرد که باعث شده خریداران زیادی داشته باشد. ورق صنعتی آلومینیوم را میتوان به روش نورد سرد هم تولید کرد تا با این روش مقاومت بیشتری را در این محصول داشته باشیم. علاوه بر مقاومت، تولید ورق صنعتی آلومینیوم به روش نورد سرد باعث کاهش تنشهای درونی آن نیز میشود.
• ورق صنعتی مس – برنج
یکی دیگر از انواع ورقهای صنعتی، ورق برنجی است که خیلی راحت میتوان آن را جوشکاری و لحیمکاری کرد؛ چرا که مقدار فلز روی استفاده شده در آن نسبت به سایر ورقها کمتر است. افزودن مس به این ورق، آن را در برابر خوردگی، مقاوم میسازد چرا که باعث تشکیل لایه اکسیدی رویِ سطح آن میشود. این ورق از محصولات پرکاربرد در صنعت به حساب میآید.
کاربردهای ورق صنعتی
خصوصیات متفاوتی که ورقهای صنعتی دارند باعث شده که کاربرد آنها نیز تفاوتهایی با یکدیگر داشته باشد. به همین دلیل با توجه به ویژگیهای ورقهایی که در قسمت قبل معرفی کردیم، از آنها در بخشهای مختلف صنعتی استفاده میکنند. محصولاتی که با روش نورد گرم ساخته میشوند معمولا در ساخت و ساز از اهمیت بیشتری برخوردار اند. چراکه در ساخت و ساز ویژگیهای ظاهری اهمیت کمتری دارد و صرفه اقتصادی مهم است. اگر بخواهیم به چند تا از اصلیترین کاربردهای ورق صنعتی نورد گرم اشاره کنیم، این کاربردها عبارتند از:
1. ساخت لوله
2. ساختمانسازی
3. ساخت قطعات راهآهن و ریل
4. تهیه تجهیزات کشاورزی
5. ساخت درب و قفسه
6. بدنه خودرو
7. تولید میلههای I شکل
یکی از ورقهای نورد گرم، ورق صنعتی اسیدشویی است که کاربرد اصلی آن در کشتیسازی است و گاهی از آن برای تهیه قطعات اتوموبیل هم استفاده میکنند. از آنجا که در ساخت ورق نورد سرد دقت بیشتری به کار میرود در پروژههایی که زیبایی ظاهری اهمیت دارد و به دقت و ظرافت بیشتری احتیاج دارند از ورقهای نورد سرد استفاده میشود چرا که این ورق از مقاومت بالایی نیز برخوردار است. مثلا در ساخت لوازم خانگی مثل اجاق گاز و یخچال از ورق نورد سرد استفاده میشود. از دیگر کاربردهای ورق نورد سرد میتوان به یکی از مادههای مهم در تولید ورق گالوانیزه اشاره کرد.
ساخت عایق و روکش برای لولههای ساختمانی از دیگر کاربردهای ورق نورد سرد است. در صنایعی که به رنگکاری و برشکاری فلزات احتیاج است، محصولات نورد سرد حرف اول را میزنند. ظاهر زیبا و انعطاف بالا دو ویژگی مهم ورقهای نورد سرد به شمار میآید.
ورق صنعتی آلومینیوم نیز یکی دیگر از محصولات پرکاربرد است که از آن در صنایع هوافضا به وفور استفاده میکنند. این ورق همچنین در ساخت ظروف، قوطیهای نوشابه، ساخت ناودان و سقف دیوارپوش نیز به کار میرود.
از آنجا که ورق مسی رسانای خوب جریان برق و گرما میباشد، در صنایع برق و ساختمانسازی بیشتر از سایر بخشها کاربرد دارد.
تولید و خرید و فروش ورق صنعتی در ایران
کارخانههای مختلفی در ایران به تولید و فروش ورقهای صنعتی میپردازند و اینکه محصول مورد نظرتان را از کدام کارخانه و با چه برندی تهیه کنید موضوع مهم و قابل توجهی است که در قیمت ورق صنعتی بسیار تاثیرگذار است. در ادامه به چند مورد از مهمترین کارخانهها در تولید ورق صنعتی اشاره میکنیم.
• فولاد مبارکه اصفهان
• صنایع هفت الماس
• اکسین خوزستان
• فولاد گیلان
• فولاد امیرکبیر کاشان
در میان این کارخانهها، فولاد مبارکه اصفهان از بزرگترین و معتبرترین کارخانههای تولید محصولات فولادی در ایران میباشد. این کارخانه انواع مختلفی از ورقهای صنعتی را که شامل ورق گالوانیزه و سیاه نیز میشوند تولید کرده و به بازار عرضه میکند.
پس از فولاد مبارکه اصفهان، صنایع هفت الماس است که اعتباری برای خود کسب کرده است. این شرکت دومین تولیدکننده ورق صنعتی گالوانیزه و روغنی میباشد که در سال ۱۳۸۲ به بهرهبرداری رسید. محصولات با کیفیت این شرکت، محبوبیت خاصی در بازار دارند.
از دیگر تولید کنندگان نامدار ورق صنعتی میتوان به اکسین خوزستان اشاره کرد که در سال ۱۳۸۴ به بهرهبرداری رسید و محصولات مختلفی از جمله ورق سیاه را تولید و عرضه میکند.
کارخانه فولاد گیلان در شمال کشور یکی دیگر از تولیدکنندگان ورق صنعتی است که با ظرفیت بالای تولید خود، یکی از بزرگترین تولیدکنندگان ورق سیاه در ایران محسوب میشود.
شرکت فولاد امیرکبیر کاشان در سال ۱۳۷۹ تاسیس شد و از آن سال تا به امروز، به تولید ورقهای گالوانیزه با روش گرم مشغول است. فولاد امیرکبیر کاشان یکی از مهمترین تولیدکنندگان ورقهای صنعتی است و آوازه آن در همه جای ایران پیچیده است.
شما میتوانید ورق مورد نظر خود را از برند منتخبتان به صورت آنلاین و حضوری خریداری کنید. فراموش نکنید که در خرید آنلاین شما امکان مشاهده قیمت را به صورت لحظهای دارید و همچنین روش سادهتری را برای خرید انتخاب کردهاید. همچنین میتوانید از متخصصین فولاد فرتاک سورین در این زمینه مشورت بگیرید.
نتیجهگیری
در این مطلب سعی کردیم به خوبی شما را با انواع ورق صنعتی(Industrial Sheet) آشنا کنیم. گفتیم که انتخاب برند موضوع مهمی است که در نتیجه کار شما تاثیر گذار خواهد بود پس سعی کنید برندی را انتخاب کنید که امتحان خودش را پس داده باشد. قبل از خرید حتما به گریدها، استانداردها، کیفیت مواد اولیه و مشخصات سطحی توجه کنید.
فولاد فرتاک سورین از ارائهدهندگان انواع ورقهای صنعتی است که به شما تضمین کیفیت میدهد و میتوانید با خیالی آسوده به نتیجه دلخواه خود برسید و سازه ایمنی را بسازید.