پروفیل لنگه دری - فولاد فرتاک سورین

پروفیل لنگه دری چیست؟ معرفی انواع و کاربردها

اگر انسان کنجکاوی باشید، حتما تا به حال به چگونگی ساخت وسایل اطرافتان زیاد توجه کردید. پروفیل‌ها یکی از مهم‌ترین متریال برای ساخت بسیاری از وسایل دور و برتان هستند. درست مثل درب و پنجره. به نظر شما درب چطور داخل چهارچوب قرار می‌گیرد یا دلیل قاب شدن شیشه‌های پنجره چیست؟ یکی از مهم‌ترین کاربردهای پروفیل، در ساخت درب‌ها و پنجره‌ها است اما در این میان، پروفیل لنگه دری (LTZ Steel Profile) نسبت به سایر محصولات فولادی، نقش مهم‌تری را ایفا می‌کند. البته پروفیل‌های فرانسوی، کلافی و سپری نیز وجود دارند ولی ما در ادامه این مطلب می‌خواهیم درباره مدل لنگه دری صحبت کنیم تا با انواع و کاربردهای این محصول بیشتر آشنا شوید.

پروفیل لنگه دری چیست؟

شاید برایتان جالب باشد که بدانید یکی از اسم‌های این پروفیل، 508 است و در دسته پروفیل‌های بسته قرار می‌گیرد. اما چیزی که باعث کاربرد بیشتر این محصول و شهرت بیشتر آن شده، کاربرد زیادی است که در ساختمان‌سازی دارد. مخصوصا برای ساخت درب و پنجره، بیشتر از هر قسمت دیگری کاربرد دارد. البته مزایای این محصول فقط به ساختمان‌سازی ختم نمی‌شود و در صنایع زیاد دیگری نیز کاربرد دارد. ضخامت ورق‌های لنگه دری، چندان زیاد نیست و در بازار در ضخامت‌های دو الی چهار میلی متر وجود دارد. متریال به کار رفته در ساخت و تولید این پروفیل، دارای تنوع زیادی است و همین موضوع باعث تنوع ویژگی‌های این محصول فولادی می‌شود. یکی از مزایای مهم پروفیل لنگه دری استحکام بالای آن است و این استحکام به دلیل وجود آلیاژی به نام فولاد در مواد اولیه پروفیل می‌باشد. فولاد سبکی که در ساخت لنگه دری استفاده شده، باعث پایین آمدن وزن و در نتیجه سبک شدن پروفیل می‌شود. اما این سبکی به معنی استحکام پایین نیست بلکه می‌تواند بیشترین فشارها را هم تحمل کند. در ادامه به توضیح روش‌های مختلف تولید پروفیل لنگه دری می‌پردازیم.

2 روش تولید پروفیل لنگه دری

روشی که برای تولید محصول انتخاب می‌شود، روی کیفیت و نتیجه نهایی کار تاثیرگذار خواهد بود. پس بهتر است قبل از اینکه انتخاب کنید پروفیل مد نظرتان با چه روشی تولید شده باشد، با هر دو راه و نتایج آن‌ها به خوبی آشنا شوید.

اولین روش

در این روش، قبل از هرچیزی اول از همه باید ورق مناسب تولید این محصول را انتخاب کرد. ورق مناسب برای تولید این پروفیل، ورق سیاه  ST37است. این ورق‌ها، ابتدا داخل غلتک‌ها قرار می‌گیرند و پس از عبور از آن‌ها دارای شکل و فرم می‌شوند. بعد از فرم دهی، نوبت به تعیین اندازه‌ها است و ورق‌ها را با اندازه‌های مورد نظر بُرِش می‌دهند. یکی از مزایای این روش عدم محدودیت در اندازه‌های پروفیل لنگه دری است. یعنی اینکه سایز پروفیل چقدر باشد به درخواست مشتری بستگی دارد و می‌توان با متنوع ترین اندازه‌ها پروفیل را به بازار ارائه کرد.

دومین روش

در روش اول گفتیم که ورق‌های پروفیل مشخص شده هستند. اما در روش دوم خبری از این ورق‌ها نیست و بلوک‌های فلزی مطرح می‌شوند. یعنی در واقع مواد اولیه تولید پروفیل لنگه دری در این روش، به جای ورق‌ها، بلوک‌های فلزی هستند. قبل از اینکه بلوک‌ها وارد غلتک شوند ابتدا به کوره می‌روند تا به دمای مناسب خود برسند و سپس به غلتک‎ها می‎رسند تا در آنجا به ورق تبدیل شوند. در غلتک، ضخامت ورق مشخص خواهد شد. بعد از اینکه ورقه‌ها از غلتک بیرون آمدند و سرد شدند، آن‌ها را دوباره می‌پزند و سپس داخل نورد سرد قرار می‌دهند. در مرحله آخر، پروفیل به دست آمده برای شکل گیری نهایی دوباره وارد غلتک‌های مخصوص می‌شود. اگر مایلید درباره پروفیل قوطی بیشتر بدانید مقاله 5 کاربرد پروفیل قوطی را هم مطالعه بفرمایید.

پروفیل لنگه دری - فولاد فرتاک سورین

پروفیل لنگه دری بر اساس چه استانداردی ساخته می‌شود؟

یکی از عواملی که تعیین کننده ویژگی‌های یک پروفیل است، استاندارد آن می‌باشد. استاندارد پروفیل‌ها، با یکدیگر متفاوت است. مثلا بعضی‌ها بر اساس استانداردهای اروپا و بعضی دیگر بر اساس استانداردهای چین ساخته می‌شوند. دقت کنید که استاندارد بالا در پروفیل لنگه دری خیلی مهم است چون در صنایع مختلف، استفاده‌های زیادی از آن صورت می‌گیرد. بعضی از قطعات لنگه دری بر اساس استانداردهای ملی ایران به شماره‌های 7338و 7336 ساخته می‌شوند. اما رعایت این استاندارد در همه کارخانه‌ها یکسان نیست و بعضی دیگر، از استانداردهای هندی مثل IS4351 استفاده می‌کنند.

نوع بسته بندی پروفیل لنگه دری

نوع بسته بندی پروفیل‌ها، به طور کلی موضوع مهمی است اما این اهمیت در پروفیل لنگه دری بیشتر می‌شود، چون همانطور که گفتیم، کاربرد این محصول در همه زمینه‌ها، گسترده است. یکی از مسائل مهم مربوط به بسته بندی پروفیل، پلاکی است که مشخصات محصول روی آن درج شده و شما از روی همان پلاک متوجه 4 مورد مهم می‌شوید که شامل شماره بسته، شناسه پروفیل، نشان تایید کنترل کیفیت، نام تجاری و یا نشانی تولید کننده پروفیل می‌باشد.

[read_more_progy id=’1517′]

4 نوع اصلی پروفیل لنگه دری

پروفیل‌ها را می‌توان بر اساس جنس آن‌ها، به دسته‌های مختلفی تقسیم کرد. در ادامه می‌خواهیم انواع پروفیل لنگه دری را از نظر جنس، به شما معرفی کرده و کاربردهای هرکدام را بررسی کنیم. اگر مایلید درباره انواع پروفیل بیشتر بدانید پیشنهاد می‌کنیم مقاله انواع پروفیل فولادی را هم مطالعه بفرمایید.

1. پروفیل لنگه دری چوبی

چوب، یکی از متریال پرکاربرد برای ساخت انواع وسیله هاست که برای ساخت پروفیل‌های لنگه دری نیز از آن استفاده می‌شود. مزایای زیادی که چوب دارد، باعث شده که در بعضی مواقع جایگزین آهن شود. مثلا چوب، عایق مناسبی برای گرما و صوت است که علاوه بر این مزایا، نمی‌توان تاثیر جذاب آن را در دکوراسیون خانه نادیده گرفت. چوب به محیط خانه گرما می‌بخشد و آرامش آن را بیشتر می‌کند. جالب است بدانید که پروفیل لنگه دری چوبی را در صورتی که رنگش را دوست نداشته باشید، می‌توان رنگ کرد و همین موضوع یکی از مزایای مهم آن به شمار می‌آید. البته در کنار این مزایا، معایب قابل توجهی هم وجود دارد، مثلا اینکه چوب در برابر آتش و ضربه، مقاومت چندانی ندارد و به طور کلی مقاومت آن از آهن کمتر است. دقت کنید که عایق‌کاری پروفیل چوبی، خیلی مهم است. چون اگر به درستی انجام نشده باشد، چوب دچار پوسیدگی و رطوبت خواهد شد. این محصول محل مناسبی برای زندگی حشراتی مثل مورچه و موریانه است به همین دلیل هر از چندگاهی باید آن را عایق کرد.

2. پروفیل لنگه دری آهنی

یکی از معروف‌ترین و پرکاربردترین پروفیل‌ها، انواع فولادی و آهنی هستند که بیشتر از سایر پروفیل‌ها کاربرد دارند. همانطور که در قسمت‌های قبل توضیح دادیم، ماده اولیه این محصول را فولاد و بلوک‌های آهنی تشکیل می‌دهند. از مزایای این پروفیل، می‌توان به مقاومت بالای آن و رنگ پذیری اشاره کرد، اما بر خلاف نوعِ چوبی، عایق مناسبی برای صوت و گرما نیست. وزن این مدل، در برابر پروفیل‌های دیگر مثل چوبی خیلی بیشتر است چون مواد اولیه آن، سنگین‌تر می‌باشند. اگر بخواهیم از لحاظ کاربرد، این محصولات را بررسی کنیم، باید گفت که در میان آن‌ها، کاربرد لنگه دری آهنی کمتر است.

3. پروفیل لنگه دری کامپوزیتی

یکی دیگر از انواع پروفیل‌ها، پروفیل لنگه دری کامپوزیتی است که مواد اولیه آن را کامپوزیت تشکیل می‌دهد. یکی از مهم‌ترین مزایای این محصول، مقاومت بالای آن در برابر نور خورشید است. یعنی حتی اگر در معرض مستقیم نور آفتاب قرار بگیرد، باز هم دچار پوسیدگی و رنگ و رو رفتگی نخواهد شد. ضخامت ورق‌های لنگه دری کامپوزیتی، معمولا بین 2 تا 8 میلی‌متر است. جالب است بدانید پی‌وی‌سی و یو‌پی‌وی‌سی، که از کلرید سدیم ساخته شده‌اند، هر دو برای تولید پروفیل لنگه‌دری مورد نیاز هستند. پروفیل یو پی وی سی، نوع ارتقاع یافته پی‌وی‌سی است. از دیگر مزایای پروفیل کامپوزیتی می‌توان به قیمت مناسب، تنوع و ایمنی بالای آن اشاره کرد. که باعث شده کارفرمایان، برای به صرفه‌تر کردن هزینه پروژه‌ها، بیشتر به سمت این پروفیل بروند. تمیز کردن این محصول بسیار راحت است و بانوان می‌توانند با خیال راحت این قطعه را برای درب و پنجره خانه خود انتخاب کنند. وزن سبک و نصب و اجرای آسان، دلایل دیگری است که برتری پروفیل لنگه دری کامپوزیتی را نسبت به انواع دیگر نشان می‌دهد. از بابت رنگ ثابت و ماندگاری بالا نیز خیالتان راحت باشد. چراکه می‌توانید یک عمر این پروفیل را در قسمت‌های مختلف خانه خود داشته باشید. با همه‌ی این تفاسیر، چیزی که بیشتر از همه یک مزیت مهم برای نوع کامپوزیتی لنگه دری به حساب می‌آید، عایق بودن در برابر گرما و صدا است. به طوری که در مصرف انرژی صرفه‌جویی می‌کند. جالب است بدانید پروفیل لنگه دری کامپوزیتی قابل بازیافت است و به طبیعت هیچ آسیبی نمی‌رساند.

4. پروفیل لنگه دری آلومینیومی

اگر به پنجره‌های دوجداره دقت کرده باشید، حتما متوجه وجود پروفیل‌های آلومینیومی شده‌اید. اصلی‌ترین کاربرد این محصول، برای ساخت درب و پنجره دوجداره است که این روزها جایگزین پنجره‌های معمولی شده‌اند. یکی از ویژگی‌هایی که این پروفیل را متفاوت‌تر از سایرین جلوه می‌دهد، وزن سبک، ظرافت و در عین حال استحکام بالا است. انعطاف‌پذیری پروفیل لنگه دری آلومینیومی یکی دیگر از آن ویژگی‌هایی است که مهندسین را برای انتخاب آن، وسوسه می‌کند. این محصول پرکاربرد هم درست مثل مورد قبلی، هیچ ضرری برای محیط زیست ندارد اما در مصرف انرژی صرفه‌جویی ندارد و این موضوع یکی از بزرگ‌ترین معایب آن به شمار می‌آید. همانطور که انتظار می‌رود، آلومینیوم طاقت جوشکاری را ندارد به همین دلیل برای نصب و اجرای آن از چسب‌های مخصوص استفاده می‌کنند، البته ماندگاری این چسب‌ها خیلی بالا نیست. رنگ کردن این پروفیل نیز با سایرین متفاوت است به طوری که برای رنگ‌آمیزی آن از رنگ‌های پودری استفاده می‌شود.

پروفیل لنگه دری - فولاد فرتاک سورین

کاربردهای پروفیل لنگه دری

تا اینجا به خوبی با انواع پروفیل آشنا شدید، اما برای انتخاب نهایی آشنایی با انواع، کافی نیست بلکه شناخت کاربرد هر یک از این پروفیل‌ها در اولویت قرار می‌گیرد. در قسمت‌های قبل گفتیم که مهم‌ترین کاربرد پروفیل لنگه دری برای ساخت درب و پنجره است اما همه کاربرد این محصول به درب و پنجره ختم نمی‌شود بلکه از آن برای ساخت نرده‌های فولادی، راه‌پله‌ها، دیواره کارخانه‌ و سوله نیز استفاده می‌شود.

قیمت پروفیل لنگه دری و عوامل موثر بر آن

قیمت پروفیل‌ مشهد همیشه ثابت نیست و به عوامل مختلفی بستگی دارد. مثلا اگر قیمت آهن و فولاد بالا برود قیمت پروفیل‌های آهنی نیز افزایش پیدا می‌کند. چون مواد اولیه پروفیل را معمولا آهن و فولاد تشکیل می‌دهند. نوسانات قیمت ارز و دلار و میزان تقاضای پروفیل نیز بر قیمت آن موثر است. علاوه بر این موارد، کارخانه سازنده پروفیل نیز عامل مهمی برای تعیین قیمت آن است مثلا تیراهن و پروفیل‌های اصفهان که در دسته مشهورترین و بهترین‌ها قرار می‌گیرند، طبیعتا از قیمت بالاتری نیز برخوردار خواهند بود. باید جایی را پیدا کنید که علاوه بر کیفیت بالا، پروفیل را با قیمت مناسب به شما ارائه دهد تا هزینه نهایی پروژه زیاد نشود.

[cta_progy text=”لیست قیمت روز و خرید انواع پروفیل” link=”https://fooladfartak.com/product-category/profile/”]

نتیجه‌گیری

ما در این مطلب همه تلاشمان را کردیم تا شما را به خوبی با پروفیل لنگه دری (LTZ Steel Profile) آشنا کنیم. تا اینجا آموختید که مهم‌ترین کاربرد این محصول برای ساخت درب و پنجره است اما در قسمت‌های دیگر ساختمان‌سازی هم کاربرد دارد. 4 نوع اصلی پروفیل لنگه دری که شامل چوبی، آهنی، کامپوزیتی و آلومینیومی هستند نیز ویژگی‌های مربوط به خود را دارند و با اینکه از همه آن‌ها برای ساخت درب و پنجره استفاده می‌شود، اما خروجی هرکدام، متفاوت خواهد بود. در نهایت گفتیم که بهتر است این پروفیل را از جایی تهیه کنید که علاوه بر کیفیت، قیمت مناسب را نیز به همراه داشته باشد. فولاد فرتاک سورین، ارائه دهنده محصولات فولادی و آهنی است که انواع پروفیل لنگه دری نیز شامل محصولات آن خواهد بود. فقط کافی است سری به سایت فولاد فرتاک سورین بزنید و در صورت تمایل با چند کلیک ساده محصول مورد نظر خود را ثبت سفارش کنید.

6 پاسخ

  1. ممنون از مقاله کاربردیتون واقعن جامع و کامل بود.

    1. ممنون از شما برای اشتراک گذاری نظرتون. خوشحالیم که همراهانی چون شما داریم.

  2. با اینکه چندین ساله تو کار اهنم ولی بازم ی سری نکات بود ک نمیدونستنم و یاد گرفتم

    1. سلام و درود به شما همراه گرامی. خوشحالیم که این مقاله برای شما مفید بوده.

  3. مطلب خوبی بود..
    خوشحال شدم اینقدر این بازار ما بروز پیش میره و دانش رو در اختیار هم میذاریم.
    فقط قیمت آهن سایت شما در لحظه است ؟میشه روش حساب کرد ؟؟

    1. سلام و درود به شما. ممنون از اشتراک گذاری نظرتون. بله شما می‌توانید با کلیک بر روی اینجا قیمت روز آهن مشهد را مشاهده بفرمایید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *