حساب کاربری

یا

امروز 1402/03/17 :
امروز 1402/03/17 :
0
No products in the cart.
انواع پروفیل فولادی - فولاد فرتاک سورین

انواع پروفیل‌ فولادی در ساختمان

یکی از مهم‌ترین و پرکاربردترین مصالح ساختمان‌سازی، پروفیل‌ها هستند که از فولاد ساخته شده‌اند. البته پروفیل‌ها یک تعریف واحد ندارند و در مکان‌های مختلف با تعاریف مختلفی از آن‌ها یاد می‌شود. مثلا در بازار فولاد و آهن به قوطی‌های توخالی که از شکل دهی به ورق‌های فولادی به وجود می‌آیند پروفیل می‌گویند. اما اگر بخواهیم از نظر لغوی واژه پروفیل را بررسی کرده و آن را تعریف کنیم، باید گفت که به همه مصالح ساختمانی مثل میلگرد، تیرآهن و دیگر مصالح فولادی پروفیل گفته می‌شود. استفاده از این محصول در همه ساختمان‌ها ضروری است. ما در ادامه می‌خواهیم ابعاد جدیدتری از آن را به شما معرفی کنیم تا به خوبی با انواع پروفیل (Types Of Profile) و کاربردهای آن، آشنا شوید. علاوه‌براین شما می‌توانید به صورت آنلاین قیمت پروفیل را در فولاد فرتاک سورین مشاهده کنید.

پروفیل‌ ها به چند دسته تقسیم می‌ شوند؟

دسته‌بندی این محصول، یکی از مهم‌ترین موضوعات آشنایی با آن است. به طور کلی می‌توان پروفیل‌ها را به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم کرد که کاربرد این دو یکسان نیست و از هرکدام در زمینه مختلفی استفاده می‌شود. در ادامه به توضیحاتی درباره این دو دسته می‌پردازیم.

پروفیل‌ های صنعتی

این محصولات همانطور که از اسمشان هم پیدا است، برای ساختمان‌سازی نیستند و در صنایع مختلف کاربرد خود را نشان می‌دهند. در صنایع نظامی و خودروسازی، بین انواع پروفیل از این نوع به وفور استفاده می‌شود و جالب است بدانید که ابعاد و اندازه پروفیل‌های صنعتی نسبت به پروفیل‌های ساختمانی، بزرگ‌تر بوده و دارای ضخامت بیشتری می‌باشند. به این محصول، علاوه بر پروفیل صنعتی، پروفیل ستونی نیز گفته می‌شود که اصطلاحی مردمی و عامیانه‌تر است.

پروفیل ساختمانی - فولاد فرتاک سورین

پروفیل‌ های ساختمانی

این محصولات درست بر خلاف پروفیل‌های صنعتی، کاملا مخصوص پروژه‌های ساختمان‌سازی هستند که بیشتر از همه برای ساخت درب‌ها و پنجره‌ها از این پروفیل‌ها استفاده می‌کنند. ضخامت ورقه‌های مدل ساختمانی در مقایسه با مدل‌های صنعتی، کمتر است اما به طور کلی پروفیل ساختمانی به دلیل کاربرد بیشتری که دارد، بیشتر تولید می‌شود. به دلیل کاربرد بالایی که این محصول دارد، بهتر است بیشتر درباره آن صحبت کنیم. این پروفیل‌های ساختمانی خود به چند دسته تقسیم می‌شوند و می‌توان از نظر شکل ظاهری و نحوه تولید، آن‌ها را دسته بندی کرد. این محصول بر اساس روش تولید به سه دسته پروفیل نورد گرم، نورد سرد و مرکب در بازار ارائه می‌شود. سایز این محصولات، متفاوت است اما به طور کلی در سه سایز ۶، ۱۲ و ۱۴ متر تولید می‌شود و کاربرد این سه اندازه نیز، متفاوت خواهد بود. پروفیل‌های ساختمانی بر اساس استانداردهای مختلفی ساخته می‌شوند اما یکی از معروف‌ترین استانداردهایی که در ایران استفاده می‌شود، استاندارد DIN اروپا است. در اصفهان که مرکز تولید آهن آلات است و در کارخانه ذوب آهن آن، بهترین پروفیل‌ها و تیراهن‌ها با توجه به استانداردهای برتر اروپا ساخته می‌شوند. این محصولات پس از تولید، به بازارها می‌روند تا در دسترس مشتریان قرار بگیرند. اما جالب است بدانید که استانداردهایی که انواع پروفیل بر اساس آن‌ها ساخته می‌شود، در همه جا یکسان نیست. مثلا در کشور آمریکا استانداردهای AISC و ASTM جایگزین سایر استانداردها برای ساخت محصولات فولادی و به خصوص پروفیل‌ها شده است. اگر مایلید درباره تفاوت ناودانی upa و unp بیشتر بدانید توصیه می‌کنیم این مقاله از دانشنامه آهن فولاد فرتاک سورین را مشاهده بفرمایید.

پروفیل Z

اگر بخواهیم این محصول را با انواع پروفیل مقایسه کنیم، باید گفت که به نوع ساختمانی شبیه‌تر است. چراکه میزان استحکام مدل Z تقریبا با میزان استحکام نوع ساختمانی برابری می‌کند و هردوی آن‌ها کم هستند. ضخامت ورق‌های پروفیل Z زیاد نیست و کاربرد اصلی آن‌ها در ساخت سقف‌های شیروانی خلاصه می‌شود که بسیار مهم است. این محصول به دلیل شبیه بودن به حرف z به این نام معروف شده است.

پروفیل مبلی

از دیگر انواع پروفیل می‌توان به مدل مبلی اشاره کرد که همانطور که از نامش پیداست، برای ساخت مبل، صندلی، میز، لوستر و وسایلی از این قبیل کاربرد دارد. البته بین این وسیله‌ها، در ساخت بعضی از مبل‌ها، بیشتر از سایر وسایل از پروفیل استفاده می‌کنند. ضخامت ورق‌های روغنی این محصول، چندان نیست و از مدل ساختمانی هم کمتر است چراکه برای وسایل ظریف‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نحوه تولید پروفیل - فولاد فرتاک سورین

انواع پروفیل بر اساس نحوه تولید

در قسمت‌های قبل، اشاره کوچکی به روش‌های تولید انواع پروفیل داشتیم اما حالا می‌خواهیم به صورت کامل‌تر درباره هریک از این سه روش توضیح دهیم.

روش نورد سرد

نورد سرد یکی از مهم‌ترین روش‌های تولید پروفیل و محصولات فولادی است که بیشتر برای تولید پروفیل‌های ساختمانی که برای درب و پنجره و سقف کاذب کاربرد دارند، از این روش استفاده می‌شود.

روش نورد گرم

روش نورد گرم، رایج‌ترین روش برای تولید پروفیل‌های قوطی است. این پروفیل‌ها، به شکل‌های استوانه و چهارگوش توخالی طراحی شده‌اند. مدل‌های چهارگوش شبیه جعبه هستند و به پروفیل‌های استوانه‌ای، قوطی شکل هم گفته می‌شود. با اینکه محصولات قوطی شکل با روش‌های دیگری هم ساخته می‌شوند، اما رایج‌ترین روش برای تولید آن‌ها، نورد گرم است.

روش ترکیبی

این روش، همانطور که از نامش هم پیدا است. ترکیبی از نورد گرم و سرد است که برای ساخت بعضی پروفیل‌ها، از آن استفاده می‌کنند.

انواع پروفیل با توجه به شکل ظاهری

شکل ظاهری یکی از مهم‌ترین فاکتورها برای دسته بندی محصولات فولادی است و پروفیل‌ها نیز به خوبی شامل این دسته‌بندی می‌شوند. از لحاظ شکل ظاهری انواع پروفیل را به دو دسته باز و بسته تفسیم می‌کنند که در ادامه به معرفی آن‌ها خواهیم پرداخت.

پروفیل بسته - فولاد فرتاک سورین

پروفیل‌ های بسته

این محصولات، معمولا شامل پروفیل‌های مربعی، مستطیلی، لنگه‌داری، کلافی و HSS است که به دلیل بسته بودن سطح آن‌ها از لحاظ ظاهری، به پروفیل بسته شهرت پیدا کردند.

پروفیل مربع یا مستطیل شکل

می‌توان گفت یکی از پرکاربردترین محصولات فولادی، همین مدل‌های مربع و مستطیل شکل هستند که در ساخت راه‌پله، ستون ساختمان، نرده‌کشی ساختمان و ایجاد اسکلت به وفور از آن‌ها استفاده می‌شود.

اگر مایلید درباره فولاد نسوز بیشتر بدانید این مقاله از فولاد فرتاک را از دست ندهید.

فولاد نسوز - فولاد فرتاک سورینحتما بخوانید: فولاد نسوز چیست و چه کاربردی دارد

پروفیل کلافی

این محصول با طول ۶ متر تولید شده و به بازار فرستاده می‌شود که اکثرا برای تولید درب‌ها و پنجره‌ها به کار گرفته می‌شوند. این قطعه به دلیل کاربرد فراوانی که در ساخت سازه‌های مختلف دارد، به یکی از پراستفاده‌ترین محصولات فولادی تبدیل شده که به روش نورد گرم تولید می‌شود.

پروفیل لنگه دری

از این محصول برای تولید پروفیل فرانسوی استفاده می‌شود اما همانطور که از نامش هم پیدا است، کاربرد اصلی آن برای ساخت چهارچوب در و پنجره می‌باشد. ورق‌های این محصول سیاه هستند و با متریال مقاومی ساخته شده‌اند. فولادی که برای ساخت این محصول استفاده می‌شود، وزن سبکی دارد به همین دلیل از لنگه‌دری برای ساخت سازه‌های سبک به وفور استفاده می‌کنند. مقاله پروفیل لنگه دری فولاد فرتاک را از دست ندهید.

پروفیل HSS

مقاومت بالای این محصول در برابر آتش‌سوزی و خوردگی یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های آن است که باعث محبوبیت بیشترش شده است. از این پروفیل برای ساخت پله‌ها و واحدهای مسکونی و تجاری استفاده زیادی می‌شود. سطح مقطع HSS توخالی است و به همین دلیل نمی‌تواند وزن زیادی را روی خودش تحمل کند اما در بعضی موارد، قسمت‌های خالی را با بتن پر می‌کنند تا باعث افزایش استحکام پروفیل شود.

پروفیل‌ های باز

محصولاتی مثل پروفیل فرانسوی، پروفیل z، پروفیل سپری و پروفیل کلاهی، همگی در دسته مدل‌های باز قرار می‌گیرند.

انواع پروفیل سپری - فولاد فرتاک سورین

پروفیل سپری

این محصولات از نظر ظاهر به شکل حرف T هستند و در اتصالات سازه‌های فولادی کاربرد زیادی دارند. تنوع در سایز و اندازه یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های این محصول است اما عیب بزرگی که به آن وارد می‌شود، مقاومت کم در برابر نیروهای خمشی است. از این محصول، بیشتر برای ساخت درب و پنجره، خرپا، سقف‌های شیروانی و اسکلت سقف کاذب استفاده می‌کنند.

انواع پروفیل کلاهی - فولاد فرتاک سورین

پروفیل کلاهی

در میان انواع پروفیل مدل کلاهی جزو محصولاتی است که بیشتر برای ساخت ماشین آلات صنعتی از آن استفاده می‌کنند. این محصول در هر دو نوع باز و بسته وجود دارد.

پروفیل فرانسوی

این محصول در دسته پروفیل‌های ساختمانی قرار می‌گیرد که به روش نورد سرد تولید شده و برای ساخت درب‌ها و پنجره‌ها با ضخامت ۲ و طول ۶ متر ساخته می‌شود.

انواع پروفیل بر اساس وزن و جنس

پروفیل‌ها بر اساس وزن و جنس به دسته‌های مختلفی تقسیم می‌شوند که در ادامه به تشریح آن‌ها خواهیم پرداخت.

پروفیل های سبک

مدل‌های سبک جزو آن دسته محصولاتی هستند که معمولا با روش نورد سرد تولید می‌شوند که دارای ضخامت کم و انعطاف بالا هستند. این محصولات سبک بیشتر از هرجایی برای ساخت بدنه خودرو، لوازم خانگی و پایه‌های تخت و مبل کاربرد دارند.

پروفیل سنگین - فولاد فرتاک سورین

پروفیل های سنگین

ضخامت بالای این ورق‌ها باعث شده که در میان انواع پروفیل این مدل، به سنگین معروف شود. ضخامت ورق‌های این محصول از ۶ میلی متر بیشتر است و به همین دلیل تولید آن‌ها نیاز به صرف هزینه و زمان بیشتری احتیاج دارد. کاربرد این محصول در زمینه‌هایی مثل پل، تابلوهای تبلیغاتی، تجهیزات نظامی و سازه‌های بزرگ، بیشتر از هرجای دیگری است. پروفیل کارخانه فولاد از جمله پروفیل‌های شناخته شده در بازار هستند.

پروفیل آلومینیم

یکی از دلایل استفاده از این محصول در ساخت ساختمان، زیبایی است. چرا که رنگ سفید و شفاف آلومینیم، زیبایی سازه شما را افزایش می‌دهد. وزن سبک و مقاومت در برابر خوردگی، یکی دیگر از مزایای پروفیل آلومینیم است و به غیر از همه این‌ها، نصب راحت و شکل پذیری، میزان استفاده از این محصول را دوچندان کرده.

ابعاد پروفیل قوطی - فولاد فرتاک سورینحتما بخوانید: ابعاد پروفیل قوطی موجود در بازار

پروفیل استنلس استیل

این محصول در میان انواع پروفیل دارای خاصیت ضد زنگ است و در برابر رطوبت مقاومت بالایی دارد. پروفیل استیل در صنایعی مثل پتروشیمی، نفت و گاز کاربرد فراوانی دارد و ضخامت آن بیشتر از یک میلی متر می‌باشد.

پروفیل کامپوزیتی

مقاومت بسیار بالای این محصول باعث تفاوت کاربری آن شده است به طوری که بیشتر برای ساخت سازه در مناطق زلزله خیز از آن استفاده می‌کنند.

پروفیل گالوانیزه

به پروفیل‌هایی که دارای روکش روی هستند، پروفیل گالوانیزه گفته می‌شود. برای ساخت قسمت‌هایی از ساختمان مثل چهارچوب درب و پنجره‌ها از گالوانیزه استفاده می‌کنند که مقاومت بالایی هم دارد. اما گاهی اوقات به دلیل قیمت زیاد، آلومینیم جایگزین گالوانیزه می‌شود. برای گالوانیزه کردن محصولات فولادی و آهنی از هر دو روش نورد سرد و گرم استفاده می‌شود.

موارد استفاده از پروفیل - فولاد فرتاک سورین

از پروفیل در چه جاهایی استفاده می‌کنند؟

کاربرد انواع پروفیل، آنقدر گسترده است که وجود آن تقریبا در هرجایی ضروری است. و یکی از مهم‌ترین زمینه‌ها، موضوع ساخت و ساز است مثلا پروفیل‌های مربع و مستطیل شکل، به شدت در ساختمان‌سازی کاربرد دارند و برای ساخت راه پله‌ها و نرده کشی‌ها از آن‌ها استفاده می‌کنند. علاوه بر ساخت و ساز، در زمینه‌های دیگری مثل خودروسازی، ساخت میز و صندلی، تولید لوازم خانگی و سقف‌های کاذب نیز کاربرد دارد. قالب‌های فلزی و چهارچوب‌های بزرگ آهنی که برای درب و پنجره از آن‌ها استفاده می‌کنیم، یکی از مهم‌ترین کاربردهای پروفیل را نشان می‌دهند. برای شاسی بعضی از تریلرها و نفت‌کش‌ها هم از انواع پروفیل استفاده می‌شود اما هیچ صنعتی بیشتر از ساخت و ساز به این محصولات فولادی احتیاج ندارد. شما به هر قسمتی از یک ساختمان که نگاه کنید، متوجه حضور انواع تیراهن‌ها و دیگر محصولات فولادی خواهید بود. که البته همه این‌ها، تنها بخش کوچکی از مزایای انواع پروفیل به حساب می‌آیند.

لیست قیمت روز و خرید پروفیل

نتیجه گیری

حالا که با انواع پروفیل (Types Of Profile) به خوبی آشنا شدید، دیگر می‌دانید که دقیقا چه چیزی مد نظرتان است. اما یادتان باشد که دقت به ابعاد و اندازه محصول، در هنگام خرید یکی از مهم‌ترین نکات به حساب می‌آید. بهتر است از جایی خرید کنید که محصولات آن کاملا بر اساس استاندارد ساخته شده و دارای قیمت مناسبی نیز باشد. فولاد فرتاک سورین ارائه دهنده پروفیل و محصولات فولادی است که با مشاهده سایت آن می‌توانید محصولات فولادی مورد نظر خود را به صورت آنلاین سفارش دهید.

دیدگاه کاربران
4 دیدگاه
  • ابوالقاسم دهنوی 6 اردیبهشت 1401 / 1:52 ب.ظ

    پروفیل حتما از جای مطمعن باید خرید چون جنس درجه دو و تقلبی خیلی زیاد شده تو بازار

    • تولید محتوا سپنتام 6 اردیبهشت 1401 / 1:58 ب.ظ

      سلام و درود به شما. یکی از اصول اولیه در خرید آهن همینه؛ خرید از یک فروشگاه خوشنام و مطمئن آهن. شما علاوه بر خرید مطمئن از فولاد فرتاک سورین میتونید پیش از خرید هم از مشاوره تخصصی و رایگان کارشناسان ما استفاده کنید.

  • عزت الله جواهری 6 اردیبهشت 1401 / 2:07 ب.ظ

    سلام. ایا امکان سفارش انلاین آهن از داخل سایت هم وجود داره؟

    • تولید محتوا سپنتام 7 اردیبهشت 1401 / 3:07 ب.ظ

      سلام به شما بله امکان ثبت سفارش و خرید آنلاین در سایت وجود داره. شما میتونید به صفحه راهنمای خرید آهن مراجعه کنید و مراحل ثبت سفارش به طور کامل مشاهده کنید. اگر نیاز به مشاوره پیش از خرید داشتید با شماره 051-37662929 تماس بگیرید. کارشناسان ما در فولاد فرتاک سورین شمارا راهنمایی خواهند کرد.

ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مقایسه محصولات

0 محصول

مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول
مقایسه محصول