نبشیها در دسته رایجترین و پر استفادهترین پروفیلها قرار میگیرند. نبشی آهنی در دسته پروفیلهای ساده و ریزنقش قرار دارد که با وجود همه ی ظرافتش، یکی از مهمترین پروفیلها محسوب میشود. مهمترین کاربرد نبشی، در ساختمان سازی است اما همه کاربردهای این محصول به ساختمان سازی ختم نمیشود. نبشی را میتوان یه صورت منفرد یا مرکب استفاده کرد چراکه دارای دو ضلع عمود بر یکدیگر است. از آنجایی که واژه نبشی به معنی کنج میباشد، با شکل ظاهری این محصول، هماهنگ است. اینکه از چه نوع نبشی استفاده کنید، به نظر مهندس ساختمان بستگی دارد. با اینکه اصلیترین کاربرد نبشی در ساختمان سازی است، اما نمیتوان نقش مهم آن را در صنعت نادیده گرفت. با توجه به افزایش قیمت نبشی آشنایی با انواع نبشی و و کاربردهای آن به شما در خریدی مطمعن و مقرون به صرفه کمک خواهد کرد. با ما همراه باشید تا در ادامه به معرفی انواع نبشی ها (Types of angle bar) و کاربرد هر یک از آنها بپردازیم اما قبل از آن بهتر است بدانیم که اصلا نبشی چیست؟
نبشی چیست؟
نبشی یک قطعه فلزی پرکاربرد در ساخت و ساز است که اصلیترین وظیفه آن، اتصال دو قطعه فلزی به یکدیگر میباشد. این محصول در اتصال پلها به ستونها و همچنین صفحات به ستونها کاربرد زیادی دارد. البته این موضوع، تنها کاربرد نبشی نیست و از آن برای ساخت خرپا نیز استفاده میشود. نبشی های خرد شده، از انواع نبشی هستند که بیشترین استفاده از آنها در آسانسورها صورت میگیرد. به این نبشیها نبشی لقمهای هم گفته میشود و بیشتر با این اسم شهرت دارند. حالا که تا حدودی با نبشی و تعریف آن آشنا شدید، در ادامه قصد داریم بر اساس ظاهر، انواع نبشی را دسته بندی کنیم.
انواع نبشی از نظر ظاهر
یکی از معیارهایی که میتوانیم بر اساس آن، نبشیها را از یکدیگر جدا کنیم، معیار ظاهری است. بالهای نبشی در این معیار، نقش بسیار مهمی را ایفا میکنند. بعضی از نبشیها با بالهای مساوی به بازار عرضه شده و بعضی دیگر با بالهای نامساوی در معرض فروش قرار میگیرند. پس تا اینجا فهمیدیم که علاوه بر روش تولید، اندازه بالها هم معیار مهمی برای دسته بندی نبشیها به شمار میآید. در ادامه سه مدل نبشی را با بالهای مختلف به شما معرفی خواهیم کرد.
1. نبشی بال مساوی
همانطور که از اسم این محصول پیدا است، دارای بالهای مساوی یکدیگر است. این بالهای هم اندازه، بر یکدیگر عمود شده و نبشی بال مساوی را تشکیل میدهند. اگر بخواهیم شکل ظاهری این محصول را به صورت واضحتر بیان کنیم، باید گفت که به شکل حرف V یا L در زبان انگلیسی است. وقتی میگوییم این نبشی، یک نبشی L100 است، یعنی هر کدام از بالهای آن دارای اندازهای به طول ۱٠٠ میلی متر میباشند.
تفاوت نبشی پرسی و فابریک را در فولاد فرتاک از دست ندهید.
2. نبشی اسپیرال
اگر بخواهیم بالهای این محصول را بررسی کنیم، باید گفت که مثل نبشی بال مساوی، دارای طولی یکسان هستند. اما روش تولید این محصول به دو صورت فابریک و پرسی انجام میشود. یکی از مهمترین ویژگیهای این محصول، انعطاف پذیری بالای آن میباشد که باعث کاربرد بیشتر نبشی اسپیرال در فضاهای مختلف شده است.
3. نبشی بال نامساوی
همانطور که انتظار میرود، مهمترین ویژگی این محصول، بالهای نامساوی آن هستند که طول یکی از بالها بیشتر و طول دیگری کمتر است. نامساوی بودن بالها، باعث استفادههای زیادی از آن شده است. اندازه بال بزرگتر در بیشتر مواقع حدود ۱۲٠ و اندازه بال کوچکتر، ۸٠ میباشد. این نبشی دارای استانداردهای متفاوتی است که شامل ST44، ST52 و ST37 میشوند. در ادامه این مطلب قصد داریم بیشتر به روشهای تولید نبشی بپردازیم، با ما همراه باشید.
معرفی انواع نبشی از نظر روش تولید
همه ملاکهای تفاوت نبشی، به شکل ظاهری آنها ختم نمیشود بلکه تفاوت در روش تولید نیز میتواند آنها را به دسته های مختلفی تقسیم کند. به طور کلی دو روش برای تولید انواع نبشی وجود دارد. یک روش پرسی و دیگری روش فابریک میباشد. در ادامه قصد داریم به بررسی این روشها و تفاوت آنها با یکدیگر بپردازیم.
تفاوت نبشی پرسی و فابریک
یکی از مهمترین تفاوتهای این دو روش، این است که در روش پرسی از ورق و در روش فابریک از شمش برای تولید نبشی استفاده میشود. همانطور که پیدا است در روش پرسی، ورقها پرس میشوند و این امر به وسیله دستگاه رول فرمینگ صورت میگیرد. در این دستگاه، ابتدا ورقهای فولادی برش داده شده و سپس پرس میشوند. یکی از مزایای این دستگاه، سرعت بالای آن است. به طوری که میتواند در مدت زمان کم، تعداد بالایی از ورقها را پرس کند. از آنجایی که در روش فابریک، دستگاه رول فرمینگ وجود ندارد، پس فرآیند پرس هم صورت نمیگیرد. در روش فابریک، شمشها را وارد کوره حرارتی میکنند و با عبور از فیلترهای این کوره حرارتی، مقطع آنعا تغییر کرده و به نبشی تبدیل میشوند. البته قصه نبشیها تنها به پرسی و فابریک ختم نخواهد شد و انواع دیگری هم وجود دارد که از آنها با توجه به ویژگیهایشان استفاده میشود.
لیست قیمت روز و خرید انواع نبشی1. نبشی کرنربید
یکی از مهمترین اجزا در ساخت کناف ساختمان، نبشی کرنربید است که از آن در این زمینهها به وفور استفاده میشود. از دیگر زمینههای کاربرد نبشی کرنربید، میتوان به ستون، سقف کاذب و دیوارها اشاره کرد. این محصول به تنهایی دارای انواع مختلفی است که بر اساس جنس و ساخت، دسته بندی میشوند. این نبشی را میتوان از نظر جنس به سه دسته گالوانیزه، کاغذی و پلاستیکی تقسیم کرد و از نظر ساختار و ظاهر به نبشی C شکل، U شکل، سقفی و… تقسیم میشوند.
2. نبشی آلومینیومی
از آنجایی که آلومینیوم به سبک بودن در بین فلزها معروف است، میتوان گفت که مهمترین ویژگی نبشی آلومینیومی نیز سبک بودنِ آن است. این محصول را میتوان هم به روش پرسی تولید کرد و هم به روش فابریک. از دیگر ویژگیهای مهم نبشی آلومینیوم میتوان به وزن سبک، حمل و نقل آسان، مقاومت در برابر پوسیدگی و خوردگی، امکان بازیافت مجدد و… اشاره کرد. از موارد مصرفی این محصول نیز شامل ساخت پلهای شهری، خطوط انتقال برق، استفاده در صنایع هوایی، صنایع دریایی و غیره میشوند.
تحمل بار نبشی چگونه محسابه میشود؟
اینکه تحمل بار نبشی شما چقدر باشد به عوامل مختلفی بستگی دارد و نمیتوان یک فرمول همیشگی را برای آن مشخص کرد. اینکه نبشی انتخابی شما چه جنسی داشته باشد و چقدر در تولید آن، استانداردها رعایت شده باشند، با میزان تحمل بار نبشی ارتباط مستقیم خواهد داشت. فراموش نکنید که انتخاب یک تولید کننده مناسب نیز در کیفیت نبشی تاثیرگذار خواهد بود.
نبشی چه کاربردهایی دارد؟
تا اینجای کار در هر قسمت، کمی هم از کاربردهای انواع نبشی صحبت کرده ایم اما در حال حاضر قصد داریم بیشتر به این موضوع بپردازیم. از کاربردهای مختلف نبشی میتوان به اتصالات پل و ستون، اتصال تیرآهن به بیمهای باربر، ساخت ستون، ساخت خرپا، ساخت سقف کرمیت و غیره اشاره کرد. همین چند مورد با وجود اینکه همه کاربردهای نبشی را شامل نمیشوند، اما به ما نشان میدهند که نبشی چقدر در ساخت و ساز و حتی صنایع دیگر اهمیت دارد.
معمولا برای اتصال پل به ستون، که یکی از مهمترین کاربردهای نبشی است، از نبشیهایی با سایز ۵٠ تا ۱۵٠ میلی متر استفاده میشود. این سایز نبشی در اتصال تیرآهن ها به بیم های باربر، نیز کاربرد دارد. کاربردهای دیگر مثل ساخت ستون و ساخت خرپا هم به وسیله همین نبشی انجام میشود.
همانطور که میدانید، این محصول فولادی در ساخت بعضی از قطعات آسانسور هم استفاده میشود که این کاربرد معمولا به وسیله نبشیهای خورد شده انجام میگیرد که به نبشی لقمه هم شهرت دارند.
اکثر اتصالات ساده را به وسیله نبشی انجام میدهند. این اتصالات انواع مختلفی دارند که شامل اتصال نبشی جان، اتصال با نبشی نشیمنی و اتصال نیم گیر دار خواهند بود. میتوان گفت که مهمترین و مشهورترین اتصال در میان این اتصالات، اتصال نبشی جان و ورق جان است. با ما همراه باشید تا در ادامه چند مورد از مهمترین کارخانههای تولید نبشی را معرفی کنیم.
کارخانه های تولید نبشی
با اینکه تولید کنندگان نبشی در ایران کم نیستند، اما ما میخواهیم چند مورد از مهمترین کارخانه های تولید نبشی در ایران را به شما معرفی کنیم که عبارتند از:
۱- کارخانه فولاد مبارکه اصفهان
۲- کارخانه فولاد ناب تبریز
۳- کارخانه آریان فولاد
۴- کارخانه فولاد کوهپایه
۵- کارخانه صنعتی شکفته
مقایسه نبشی، ناودانی و سپری
شاید شما هم از آن دسته افرادی باشید که هنوز به طور کامل تفاوتهای نبشی، ناودانی و سپری را نمیدانند. اما حقیقت این است که این سه محصول دارای تفاوتها و شباهتهایی با یکدیگر میباشند. از نظر شباهت میتوان گفت که هر سه تای آنها در دو روش پرسی و فابریک تولید میشوند و هر سه در ساخت و ساز، کاربرد بسیاری دارند. اما نحوه استفاده و شکل ظاهری آنها با یکدیگر متفاوت است. شکل ظاهری نبشی مانند حرف L در انگلیسی است، سپری ها شبیه حرفِ T هستند و ناودانیها به شکل U و C عرضه میشوند. سپریها همواره به شکل تک استفاده میشوند اما در همه انواع نبشی، قابلیت استفاده دوبل هم وجود دارد.
نبشی کشی ساختمان
تا به حال به این فکر کردید که منظور از نبشی کشی ساختمان چیست؟ اصلیترین هدف نبشی کشی ساختمان، مقاوم سازی دیوارها است که یکی از آسیب پذیرترین اجزای ساختمان به شمار میآیند. از آنجایی که دیوارها بسیار اسیب پذیر هستند، در همه پروژهها آنها را به وسیله نبشی، ناودانی یا سپری، مقاوم میکنند تا در برابر سیل، زلزله یا طوفان امنیت ساختمان را حفظ کنند.
لیست قیمت روز و خرید انواع نبشینتیجه گیری
با خواندن این مقاله حتما تا به حال متوجه اهیمت بالای نبشی شدهاید. دانستیم که انواع نبشی ها (Types of angle bar) از لحاظ ظاهری و از نظر روش تولید به دستههای مختلفی تقسیم میشوند که هرکدام از این دستهها، ویژگیهای مخصوص به خود را دارند. درباره کاربردهای نبشی نیز صحبت کردیم که شامل ساخت خرپا، ساخت ستون، ساخت سقف کاذب و غیره میشدند. نبشی کرنربید و آلومینیوم را هم شناختید که دو تا از مهمترین محصولات به شمار میآیند. فراموش نکنید که خرید یک نبشی خوب از هر لحاظ، نیازمند انتخاب درست فروشنده نیز هست. فولاد فرتاک سورین یکی از ماهرترین تولید کنندگان مصالح فولادی و به خصوص نبشی است که با کیفیت و قیمت مناسب محصولات خود، توانسته نظر تعداد زیادی از مشتریان را جلب کند. پیشنهاد میکنیم حالا که تا اینجا آمدید سری هم به محصولات فولاد فرتاک زده و از آن بازدید کنید. شما میتوانید در صورت تمایل، محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین ثبت سفارش کنید.
مقاله جالبی بود. ممنون از شما. فک نمیکردم این همه نوع نبشی وجود داشته باشه. مطلب کامل و جامعی بود.
سلام و درود به ما دوست عزیز. ممنون که نظرتون را با ما به اشتراک گذاشتید. خوشحالیم که این مقاله نظر شمارو جلب کرده