ناودانی یکی دیگر از آن مصالح پرکاربردی است که در دسته پروفیلهای باز قرار میگیرد. این پروفیلِ باز علاوه بر امور ساختمانی در ساخت قابها و پایه سازهها نیز کاربرد دارد. شکل هندسی ناودانی درست مثل حرف U در زبان انگلیسی میباشد. این محصول هم درست مثل سایر پروفیلها از دو بال عمودی و یک جانِ افقی تشکیل شده است. اگر دوست دارید بیشتر با ویژگیهای انواع ناودانی (Types Of Channel Studs) آشنا شوید، به هیچ وجه این مطلب را از دست ندهید. چرا که در ادامه قصد داریم شما را با همه چیز درباره این پروفیل باز آشنا کنیم تا هنگام خرید ناودانی اطلاعات لازم را داشته باشید، ولی قبل از هر چیزی باید بگوییم که اصلا ناودانی چیست؟ با ما در فولاد فرتاک سورین همراه باشید.
ناودانی چیست؟
در یک جمله کوتاه میتوان گفت ناودانی نوعی پروفیل است که دارای جنسهای مختلفی از جمله گالوانیزه، آلومینیوم، استنلس و استیل میباشد. در تولید ناودانی علاوه بر استفاده از فلزاتی که ذکر کردیم، از فولادهای ضد زنگ و فولادهای پلیمری و کربندار نیز استفاده میشود. توجه داشته باشید که هر نوع از ناودانی دارای ویژگی مخصوص به خودش است و به همین دلیل استفادههای متفاوتی از آن صورت میگیرد. قیمت ناودانی یکی از همان فاکتورهایی است که با توجه به جنس هر ناودانی، متفاوت خواهد بود. ناودانی آلومینیومی از آن دسته پروفیلهایی است که به دلیل وزن سبک و انعطاف بالایی که دارد در همه زمینهها مورد استفاده قرار میگیرد. مثلا برای ساخت چارچوب در و پنجره، شاسی تریلرها و اسکلت سازههای سبک گاهی از ناودانی آلومینیومی استفاده میکنند. آلیاژهای به کار رفته در این ناودانی، در سری ۶٠٠٠ قرار میگیرند. فراموش نشود که شکل ظاهری ناودانی خیلی مهم است که به دو دسته ساده و مشبک تقسیم میشود. در ادامه درباره این دو شکل توضیح خواهیم داد تا بیشتر با ویژگی آنها آشنا شوید.
انواع ناودانی بر اساس شکل ظاهری
ناودانی بر اساس شکل مقطع، مشبک یا ساده بودن، وزن، کاربرد و نحوه تولید، شکل ظاهری متفاوتی نیز دارد. که در ادامه به توضیح این موضوع میپردازیم. پیشنهاد میکنیم مقاله تفاوت ناودانی upa و unp را در فولاد فرتاک مطالعه بفرمایید.
تقسیم بندی ناودانی بر اساس شکل ظاهری
همانطور که در قسمتهای قبل نیز گفتیم، این محصول از نظر شکل ظاهری به دو دسته مشبک و ساده تقسیم میشود. علاوه بر شکل ظاهری، کاربرد این دو نیز با یکدیگر متفاوت است. از نوع ساده ناودانیها معمولا برای ساخت پل بهرهبرداری میکنند که در سایزهای ۸، ۱٠، ۱۲، ۱۴ و ۱۶ در بازار به فروش میرسد. ارتفاع هریک از این سایزها با یکدیگر متفاوت بوده و بین ۳٠ تا ۴٠٠ میلیمتر میباشد. هر دو نوع مشبک و ساده به دو دسته صنعتی و ساختمانی تقسیم میشوند که این تقسیم بندی محدوده کاربرد آنها را تعیین میکند. در میان انواع ناودانی، همانطور که گفته شد از نوع ساده برای ساخت پلهای مختلف و از مدل مشبک برای ساخت قفسههای فولادی استفاده میکنند. در قسمت قبل گفتیم شکل سطح مقطع یکی از ملاکهای تفاوت شکل ظاهری ناودانیها با یکدیگر است. در ادامه قصد داریم کمی درباره سطح مقطع صحبت کنیم.
طبقه بندی انواع ناودانی بر اساس شکل سطح مقطع
این پروفیلهای باز بر اساس شکل سطح مقطع، به سه دسته تقسیم میشوند:
1- UPN
2- UPE
3- UNP یا مدل اروپایی
این سه دسته را نیز میتوان در فهرست انواع ناودانی به شمار آورد. اما علاوه بر شکل سطح مقطع، شکل بال نیز از عوامل تعیین کننده است. به طوری که شکل بال در دو ناودانی UPN و UPE شبیه به یکدیگر میباشد. به همین دلیل بر اساس شکل بال، در یک دسته قرار میگیرند. علاوه بر همه چیزهایی که تا الان درباره شکل ظاهری انواع ناودانی گفتیم، بهتر است کمی ناودانی UNP یا همان مدل اروپایی را بشناسید. این مدل نسبت به سایر ناودانیها ضخامت بیشتری دارد و وزن آن نیز سنگینتر است. به دلیل استحکام بالا، ضخامت و وزن زیاد، از ناودانی اروپایی معمولا در پروژههای مهم و سنگین استفاده میکنند. در ادامه بیشتر با ناودانی UNP اروپایی آشنا خواهید شد. شناخت این محصولات به شما کمک میکند تا بهترین گزینه را برای پروژههای خود انتخاب کنید.
ناودانی UNP اروپایی
اگر قصد ساخت یک پروژه کوچک را دارید به هیچ وجه به سراغ این ناودانیها نروید، چرا که وزن سنگین آنها در بازار زبانزد خاص و عام است و فقط مخصوص پروژههای صنعتی و ساختمانی بزرگ میباشند. وزن زیاد این ناودانی به دلیل ضخامت بالای آن است. اگر دوست دارید بیشتر با کاربردهای ناودانی اروپایی آشنا شوید، ادامهی این مطلب را بخوانید.
• به دلیل وزن سنگین این ناودانی، از آن به شکل جفت یا تکی در بادبندها استفاده میشود.
• به صورت تکی یا دوتایی در تیرها قرار میگیرد.
• به شکل جفت در ستونها، یا قوطی وجود دارد.
• در ساخت خرپاهای مستحکم از ناودانی اروپایی استفاده میشود.
انواع ناودانی بر اساس نحوه تولید
• ناودانی پرسی: ناودانی پرسی یکی از پروفیلهای مهم در بین انواع ناودانی ها است و چون با پرس کردن ورقههای فلزی تولید میشود، به آن ناودانی پرسی میگویند. به طور کلی روش پرس یکی از روشهای مهم برای تولید ناودانی است که در قسمت روشهای تولید ناودانی، بیشتر با آن آشنا خواهید شد.
• ناودانی فابریک: این ناودانی را میتوان به دو روش نورد گرم و نورد سرد تولید کرد. ماده اصلی ناودانی فابریک، شمش فلزی است که مستقیما تحت تاثیر نورد سرد یا گرم قرار میگیرد و به ناودانی تبدیل میشود.
قصه ناودانیها به اینجا ختم نمیشود، دو نوع دیگر از ناودانیهای سبک و سنگین نیز وجود دارد که در ادامه به توضیح درباره آنها میپردازیم.
ناودانی سبک و ناودانی سنگین
سبک یا سنگین بودن ناودانی از مواردی است که حتما باید به آن توجه کنید. مثلا قبل از خرید باید به این فکر کنید که کدام ناودانی میتواند بهتر نیاز شما را رفع کند؟ جالب است بدانید که ناودانیهای سبک متدوالتر هستند و بیشتر در بازار وجود دارند. اگر بخواهیم یک تعریف کوتاه از ناودانی سبک داشته باشیم، باید گفت به ناودانی که وزن آن از وزن استاندارد کمتر باشد، ناودانی سبک میگویند. اما ناودانی سنگین، برخلاف مدلِ سبکی که ذکر کردیم، کاملا با جدول اندازهها تطابق دارد. ناودانی سنگین هم در کارخانههای ایران تولید میشود و هم میتوانید نمونه وارداتی آن را خریداری کنید. به طور کلی این دو ناودانی در همه جنبهها باهم تفاوت دارند. از قیمت، سایز و اندازه گرفته تا کاربرد و وزن. از کارخانههای تولید کننده این محصول میتوان به شکفته، فایکو، ناب و… اشاره کرد. قیمت ناودانی وارداتی معمولا از مدلهایی که در ایران تولید میشود، بیشتر است.
۲ روش اصلی تولید ناودانی
۱- روش پرسی: همانطور که گفتیم ناودانی پرسی به این روش تولید میشود. یعنی در آن، ورق فولادی را زیر دستگاه پرس قرار میدهند تا پرس شود و در نهایت به وسیله همین دستگاه پرس، کاری میکنند تا به شکل ناودانی در بیاید.
۲- روش فابریک: این روش، یکی دیگر از روشهای اصلی تولید ناودانی است، که از همان مراحل ابتدایی، ماده اولیه به صورت ناودانی خارج میشود و سپس تحت نورد سرد یا گرم قرار میگیرد.
کاربردهای اصلی ناودانی
این محصولات فولادی حتی بر اساس کاربردهایشان هم دسته بندی شده و به دو دسته C و U تقسیم میشوند. شکل ظاهری خاص و مناسب این دو دسته، باعث شده تا کاربرد گستردهتری نیز در همه زمینهها داشته باشند. در قسمت بعد چند مورد از کاربردهای اساسی ناودانی را مطرح میکنیم.
• ساخت چارچوب
• مورد استفاده در تاسیسات دریایی
• تولید تجهیزات ساخت و ساز
• اجرای اسکلت کامیون
• ساخت ماشین آلات ساختمانی
لیست قیمت روز و خرید انواع ناودانینتیجه گیری
با خواندن این مطالب، به خوبی با انواع ناودانی (Types Of Channel Studs) آشنا شدید چراکه در هر قسمت ویژگیهای مختلف آنها را بررسی کردیم. از شکل ظاهری و کاربرد گرفته تا روش تولید. این ابزار در ساختمانسازی کاربرد زیادی دارند که درباره این کاربردها نیز صحبت کردیم. با همه این تفاسیر اگر قصد خرید ناودانی را دارید، بهتر است جایی را انتخاب کنید که علاوه بر ارائه محصولات فولادی باکیفیت، قیمت مناسبی نیز داشته باشد چراکه قیمت ناودانی از فاکتورهای قابل توجه است. فولاد فرتاک سورین ارائه دهنده انواع ناودانیهای باکیفیت میباشد، اگر قصد خرید دارید بهتر است جهت خرید به فروشگاههای معتبر مراجعه کنید و محصول مورد نظر خود را ثبت سفارش کنید.
مقاله کاربردی و مفیدی بود. قیمت نبشی و ناودونی از کجا میشه دید؟
سلام و درود به شما. با کلیک بر روی اینجا میتونید قیمت روز انواع نبشی و ناودانی رو مشاهده بفرمایید.
مطلب مفیدی بود. چیز جالبی که داخل سایت شما وجود داره استفاده از تصاویر در مقالات حوزه آهنه که تو اکثر سایت ها فقط محتوا متنی وجود داره. استفاده از عکس باعث میشه هم کاربر خسته نشه و هم مطلب راحت تر منتقل بشه به خاننده
سلام و درود به شما. ممنون از دقت و توجه شما. خوشحالیم که مقالات سایت فولاد فرتاک سورین مورد توجه شما واقع شده.