ورق رنگی - فولاد فرتاک سورین

معرفی انواع ورق رنگی و دلایل استفاده از آن

ورق رنگی (Metal colored sheet) یکی دیگر از محصولات کاربردی در ساخت و ساز است که عمده‌ترین مصرف آن، به مصارف تزئینی و زیبایی برمی‌گردد. ورق رنگی همانطور که از نامش هم پیدا است در رنگ‌های مختلفی تولید می‌شود. البته رنگ آمیزی این ورق‌ها، به همین راحتی هم نیست و طی یک فرآیند خاص صنعتی، انجام می‌شود. این فرایند خاص، الکترواستاتیک نام دارد. پوشش رنگی روی این ورق‌ها، از جنس پلیمر می‌باشد. دقت کنید یکی از مهم‌ترین نکات در رابطه با تولید ورق رنگی، نحوه رنگ آمیزی آن است که باید مطابق اصول، انجام شود. اصلا تمایز ورق رنگی با سایر ورق‌ها، مثل گالوانیزه، همین موضوع رنگ است. طیف رنگی این ورق‌ها، متفاوت و گسترده است. البته فراموش نکنید این که چه رنگی را با چه نوع از آن استفاده کنید، به نیاز شما بستگی خواهد داشت. قیمت ورق به دلیل انواع متنوعی که دارند متنوع است. یکی از انواع این ورق‌ها، ورق شادولاین است که در ادامه بیشتر با آن آشنا خواهید شد. اما قبل از آن بهتر است شما را کمی بیشتر با ورق رنگی آشنا کنیم.

ورق رنگی چیست؟

تصور عموم مردم بر این اساس است که رنگ‌های، ورق رنگی، بیشتر جنبه تزئینی دارند. البته این ورق‌ها، نسبت به ورق‌های بدون رنگ دارای فواید و ویژگی‌های متفاوتی نیز می‌باشد. اگر جذابیت ظاهری ورق رنگی را کنار بگذاریم، وجود یک لایه روی در این محصولات، مقاومت آن‌ها را در برابر خوردگی، زنگ زدگی و پوسیدگی بیشتر می‌کند. به طور کلی، اصلی‌ترین مزیت ورق‌های رنگی نسبت به ورق گالوانیزه و آهنی، در خواص شیمیایی و مزیت مکانیکی آن است. این ویژگی، باعث استفاده بیشتر از ورق رنگی شده است. مثلا در شرایطی که ورق گالوانیزه تحت تاثیر شرایط محیطی نامطلوب قرار می‌گیرد، یا مثلا شرایط مرطوب همراه با مایعات قلیایی را تجربه می‌کند، ورق گالوانیزه رنگی به کارِ ما می‌آید تا از این شرایط، جانِ سالم به در ببرد. تا به حال به این فکر کردید که چرا شیروانی اکثر خانه‌ها از ورق رنگی است؟ یکی از دلایل این موضوع، این است که سقف شیروانی معمولا در معرض رطوبت قرار دارد و احتمال آسیب دیدگی آن، بیشتر است. لایه‌های تشکیل دهنده ورق رنگی در سقف شیروانی شامل: فولاد گالوانیزه گرم، فولاد الکتروگالوانیزه، گالوالیوم ورق‌های گالبو و آلومینیوم می‌شوند. حالا که با ماهیت ورق رنگی به خوبی آشنا شدید، می‌خواهیم در ادامه شما را به خط تولید آن ببریم.

مراحل تولید ورق رنگی - فولاد فرتاک سورین

۵ مرحله اصلی تولید ورق رنگی

مراحل تولید این ورق، یکی از مهم‌ترین مسائل مربوط به آن می‌شوند ما در این قسمت قصد داریم درباره آنها صحبت کنیم.

۱- اولین مرحله از تولید ورق‌های رنگی، شامل چربی زدایی و نظافت ورق‌ها خواهد بود. در این مرحله ابتدا تمام ناخالصی‌ها از کلاف گالوانیزه حذف می‌شود یا حتی آن را پولیش می‌دهند تا از نتیجه مطلوب کار، اطمینان حاصل کنند.

۲- دومین مرحله تولید ورق رنگی، به صاف کردن سطح ورق‌ها اختصاص پیدا می‌کند. سطح ورق‌ها حتما باید صاف باشد در غیر این صورت، هنگام رنگ آمیزی با مشکل مواجه خواهیم شد. بهتر است این وظیفه را به غلتک‌های مخصوص بسپاریم.

۳- بعد از اینکه سطح ورق با غلتک‌ها، صاف شد به مرحله سوم می‌رسیم که شامل شست و شوی ورق‌ها و خشک کردنِ آن‌ها می‌باشد.

۴- مرحله چهارم به افزایش مقاومت ورق اختصاص پیدا می‌کند. یعنی با اضافه کردن مواد شیمیایی مخصوص، کاری می‌کنند که مقاومت فیزیکی ورق و استحکام آن در برابر خوردگی افزایش پیدا کند. فراموش نکنید که پس از اضافه کردن مواد شیمیایی، ورق‌ها را خشک می‌کنند.

۵- حالا بعد از اینکه ورق‌ها کاملا خشک شدند، نوبت به اجرای مهم‌ترین و آخرین مرحله می‌رسد. در این مرحله، رنگ به سطح ورق‌ها اضافه می‌شود. جنس این رنگ‌ها می‌تواند مختلف و متنوع باشد مثلا می‌توان از جنس پلی استر، پلی اورتان یا رنگ‌هایی از این قبیل استفاده کرد. حالا که رنگ آمیزی ورق هم انجام شد، دیگر می‌توان کم کم آن را وارد بازار فروش کرد.

معرفی انواع ورق‌های رنگی

طبیعتا رنگی که روی این ورق‌های گالوانیزه کشیده می‌شود، رنگ معمولی نیست و از نوع تکنولوژی نانو می‌باشد. در واقع رنگ به صورت یک لایه نازک و شفاف، روی ورق گالوانیزه قرار می‌گیرد و آن را می‌پوشاند. جالب است بدانید این رنگ، در ترکیبات خود دارای روی نیز هست که مانع از خوردگی می‌شود و مقاومت ورق را افزایش می‌دهد. ورق‌های گالوانیزه می‌توانند از لحاظ مختلفی با یکدیگر تفاوت داشته باشند، مثلا ضخامت همه ی آن‌ها به اندازه یکدیگر نیست و می‌توانند دارای ضخامت‌های متفاوتی باشند. میزان ضخامت و نوع رنگ ورق می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در کیفیت و طول عمر آن داشته باشد. در مرحله رنگ آمیزی از ورق‌هایی که به روش سرد تولید شده‌اند استفاده می‌کنیم به همین دلیل گاهی سطح صاف ورق با سختی هایی مواجه می‌شود اما بعد از خشک شدن ورق‌ها و البته داشتن مهارت بالا در رنگ آمیزی و یا استفاده از دستگاه‌های رنگ‌آمیزی مخصوص می‌توان به یک نتیجه مطلوب رسید و ورق‌های با کیفیتی را تولید کرد.

2 روش رنگ کردن ورق رنگی - فولاد فرتاک سورین

۲ روش اصلی رنگ کردن ورق‌های رنگی

در قسمت‌های قبل راجع به مراحل تولید این ورق صحبت کردیم و گفتیم که مهم‌ترین مرحله آن به رنگ آمیزی برمی‌گردد. حالا قصد داریم تا دو روش اصلی و مهم رنگ آمیزی این ورق‌ها را به شما معرفی کنیم.

۱- روش پودری یا الکترواستاتیک

این روش به صورت کاملا اتوماتیک انجام شده و رنگ به صورت یک لایه روی ورق اسپری می‌شود. از آنجایی که رنگ را اسپری می‌کنند، این روش به روش پودری شهرت پیدا کرده است. با اجرای این روش، یک ورق صاف و یک‌دست خواهیم داشت. گاهی اوقات اتصال بین رنگ و ورق آنقدر که باید، خوب برقرار نمی‌شود به همین دلیل از حرارت کمک گرفته و پودر را ذوب می‌کنیم تا اتصال بهتری با ورق رنگی داشته باشد.

۲- روش مایع

این روش که شهرت بیشتری هم نسبت به روش پودری دارد، عبارت است از پاشیدن رنگ بر سطح ورق گالوانیزه که باید پس از خشک شدن ورق انجام شود. اگر بخواهیم این دو روش را با یکدیگر مقایسه کنیم، طبیعتا تفاوت‌های کوچکی را خواهیم یافت. مثلا این که کیفیت رنگ‌ها در روش پودری نسبت به روش مایع بالاتر است اما در این روش، به طور کلی ورق تمیزتر در می‌آید و ضخامت آن استانداردتر خواهد بود.

کاربرد ورق رنگی - فولاد فرتاک سورین

کاربرد ورق های رنگی

تا حدودی می‌دانید که بیشتر در چه زمینه‌هایی از ورق رنگی استفاده می‌شود، اما چیزهایی که در قسمت‌های قبل گفتیم، همه کاربرد این ورق را در بر نمی‌گیرد. به طور کلی اصلی‌ترین و ملموس‌ترین کاربرد ورق رنگی در ساخت و ساز است. برای مثال در ساخت سقف‌های کاذب، نماهای دکوراتیو، بدنه انبارها، ساخت سقف شیروانی، سقف ویلا و ساخت سقف کارخانه، ساخت سوله، ورزشگاه و دیواره کانکس ها به وفور از ورق‌های رنگی گالوانیزه استفاده می‌شود. البته کاربرد ورق رنگی تنها به ساخت و ساز ختم نمی‌شود و در ساخت صنایع لوازم خانگی نیز کاربرد دارد. مثلا در ساخت بدنه یخچال و فریزر، ساخت آبگرمکن، ساخت اجاق گاز، ساخت کابینت، لباسشویی و حتی ماکروویو نیز نقش مهمی را ایفا می‌کند. برای صنعت حمل و نقل هم گاهی از ورق رنگی استفاده می‌شود. اتاق ماشین، کانتینرها و سردخانه‌ها، همگی از موارد مصرفی ورق‌های رنگی می‌باشند. جالب است بدانید حتی در ساخت بدنه کامپیوتر نیز گاهی از ورق گالوانیزه رنگی استفاده می‌شود. پوشش بسیاری از سقف‌ها مثل سقف‌های شیروانی و سقف ویلا و ساختمان به وسیله ورق‌های رنگی انجام می‌شود. حصارکشی، ساخت آلاچیق، ساخت تخته وایت برد، ساخت فلاشینگ و بدنه خودرو نیز از دیگر موارد مصرفی ورق‌های رنگی می‌باشد.

ورق‌های رنگی چه مزایایی دارند؟

مهم‌ترین ویژگی ورق‌های رنگی این است که از گالوانیزه ساخته شده‌اند و طبیعتا گالوانیزه ویژگی‌هایی دار که مزیت محسوب می‌شوند. مقاومت بالا، پوشش دهی مناسب، فرم گیری، شکل پذیری، استحکام در برابر زلزله، وزن سبک، نصب سریع، یکپارچگی، ضد زنگ بودن، ‌ضد حریق بودن، مقاومت در برابر خوردگی و مقاومت در برابر گرما همگی از مزایای ورق‌ های رنگی هستند. به طور کلی میزان تغییر رنگ و مدت زمان آن در ورق رنگی با ورق گالوانیزه معمولی متفاوت است.

[cta_progy text=”لیست قیمت روز و خرید انواع ورق” link=”https://fooladfartak.com/product-category/sheet/”]

معرفی انواع ورق های رنگی

تنوع این ورق‌ها، فقط در رنگ خلاصه نمی‌شود، بلکه این محصولات در شکل هم متنوع می‌باشند. هرکدام از این ورق‌ها، کاربردهای مخصوص به خود را دارند و با توجه به نیاز باید آن‌ها را انتخاب کرد. از انواع این ورق‌ها، می‌توان به ورق رنگی کرکره‌ای، سینوسی، شادولاین، ذوزنقه، پالرمو و ژنوا اشاره کرد. در ادامه قصد داریم هر کدام از این ورق‌ها را به صورت خلاصه معرفی کنیم.

شادولاین

شادولاین یکی از انواع پرطرفدار ورق‌های گالوانیزه است که در گذشته بیشتر از آن روی ساندویچ پنل‌ها استفاده می‌شد اما با گذشت زمان که تقاضا برای این ورق بیشتر شد، از آن در ساخت انواع سقف‌ها هم استفاده کردند. از ویژگی‌های مهم شادولاین می‌توان به وزن کم، زیبایی ظاهری بالا و قیمت نسبتا مناسب اشاره کرد. تعیین طول ورق در شادولاین، به مصرف کننده بستگی دارد و از آن معمولا برای پوشش سقف و دیوارها استفاده می‌کنند. ویژگی‌های مناسب شادولاین باعث شده تا تقاضای مردم برای آن، به حد بالایی برسد.

ذوزنقه

این محصول هم یکی دیگر از انواع ورق های رنگی به شمار می‌آید که طول و ضخامت آن هم درست مثل ورق شادولاین، بر اساس خواسته مصرف کننده تعیین می‌شود. البته عرض استاندارد این ورق‌ها، معمولا چیزی بین ۱٠٠ تا ۱۲۵ سانتی متر می‌باشد. اگر بخواهیم شادولاین را با ذوزنقه مقایسه کنیم، باید گفت که نصب آن نسبت به ذوزنقه روند طولانی تر و سخت‌تری را طی می‌کند. پس نتیجه می‌گیریم که نصب ورق ذوزنقه، آسان‌تر خواهد بود. با اینکه مهم‌ترین کاربرد ذوزنقه، به دلیل شکل ظاهری‌اش، در ساختِ شیروانی‌ها است اما به غیر از استفاده در ساخت سقف، برای پوشش دیوارهای سوله نیز به کار می‌آید.

اگر مایلید درباره انواع تیرآهن بیشتر بدانید می‌توانید با کلیک بر روی باکس زیر این مقاله را به طور کامل مشاهده بفرمایید.

[read_more_progy id=’3706′]

کرکره‌ای

اگر بخواهیم یکی از قدیمی‌ترین انواع ورق‌های گالوانیزه را به شما معرفی کنیم، قطعا ورق کرکره‌ای در این لیست قرار می‌گیرد. این محصول با سابقه زیادی که در بازار ایران دارد، به ورق شیروانی نیز شهرت پیدا کرده است. تقاضای بالا برای ورق کرکره‌ای بالا می‌باشد و همین موضوع باعث شده تا قیمت این محصول نسبت به سایر ورق های رنگی، کمی بیشتر باشد. تنوع رنگی بالا در ورق کرکره‌ای باعث شده تا تقاضا برای آن بیشتر باشد. این محصول، کاربرد زیادی در پوشش سقف و دیوارها دارد.

سینوسی

می‌توان گفت، این ورق یکی از پرکاربردترین محصولات در ساخت خانه‌های مسکونی و حتی سوله‌ها است. قیمت نسبتا ارزان سینوسی در مقایسه با سایر ورق‌های رنگی، باعث شده تا این ورق، مورد توجه بیشتر مهندسین و مشتریان قرار بگیرد. البته از آنجایی که هیچ ارزانی بی علت نیست، باید گفت که مقاومت ورق سینوسی در برابر نور خورشید و باران چندان بالا نخواهد بود.

سفالی

طول این محصول به انتخاب و نیاز مشتری بستگی دارد اما ضخامت آن در حالت استاندارد، 5/0 میلی متر می‌باشد. یکی از مهم‌ترین مزایای ورق رنگی سفالی، عدم تغییر آن با گذشت زمان خواهد بود. جالب است بدانید حتی در شرایط متفاوت جوی نیز، ورق رنگی سفالی تغییر شکل و تغییر رنگ نخواهد داد. از دیگر ویژگی‌های این محصول می‌توان به مقاومت بالا در برابر خوردگی، نصب سریع و آسان و مقاومت بالا در برابر نور و آفتاب اشاره کرد. یکی از انواع ورق‌های سفالی، ورق رنگی پالرمو است که به دلیل استفاده در سقف‌های شهر پالرمو ایتالیا، به این نام شهرت پیدا کرده است.

طرح ژنوا

اگر بخواهیم یکی از زیباترین ورق‌های رنگی را به شما معرفی کنیم، طرح ژنوا قطعا در اولویت قرار می‌گیرد. ظاهر زیبای این محصول باعث شده تا از آن در بسیاری از خانه‌ها استفاده شود. البته مزایای این ورق فقط به ویژگی‌های ظاهری آن ختم نمی‌شود بلکه استحکام و مقاومت بالای آن نیز زبانزد همه فروشندگان است. وزن سبک و نصب آسان از دیگر ویژگی‌هایی است که مردم را به خرید ورق رنگی ژنوا تشویق می‌کند.

ورق رنگی - فولاد فرتاک سورین

قیمت ورق رنگی

همان‌طور که می‌دانید پایه ورق رنگی بر اساس گالوانیزه است اما باید گفت که قیمت آن در مقایسه با ورق گالوانیزه ساده یا ورق سیاه بیشتر است. این تفاوت قیمت به دلیل تفاوت در نحوه تولید ورق رنگی و دیگر ورق‌ها است. البته قیمت بالای این ورق باعث نشده تا تقاضا برای آن‌ها کاهش پیدا کند. زیبایی ظاهری و مقاومت بالای این محصول، آن را از سایر ورق‌ها متمایز می‌کند. ورق‌های رنگی معمولا به صورت رولی معامله می‌شوند اما تعیین طول آن‌ها با خود مشتری است. به طور کلی چند عامل وجود دارند که بر قیمت ورق رنگی تاثیرگذار خواهند بود. در ادامه به این عوامل اشاره می‌کنیم.

• نحوه و فرایند تولید

• ابعاد و ضخامت ورق رنگی

• میزان عرضه و تقاضا

• نوع رنگ ورق

• مدت زمان رنگ آمیزی و عایق کاری

• کیفیت ورق

• برند و کارخانه سازنده محصول

• نرخ ارز

معرفی تولید کنندگان ورق رنگی در ایران

از آنجایی که میزان تقاضا برای این ورق‌ها، معمولا زیاد است، علاوه بر تولیدات داخلی، شامل تولیدات خارجی نیز می‌شود. برای مثال، ورق‌های چینی این روزها جزو ورق‌های وارداتی هستند که از چین به ایران وارد می‌شوند. البته ورق‌های وارداتی فقط مخصوص چین نیستند و از کشورهای دیگری مثل هند، امارات و قزاقستان هم وارد می‌شوند. نباید فراموش کرد که با وجود واردات، ایران هم یکی از بهترین تولید کنندگان ورق رنگی به حساب می‌آید. کارخانه فولاد مبارکه اصفهان، یکی از معروف‌ترین و مهم‌ترین تولید کنندگان ورق رنگی و سایر مصالح ساختمانی در ایران است که اعتبار زیادی دارد. شرکت هفت الماس قزوین نیز یکی دیگر از تولید کنندگان ورق رنگی به حساب می‌آید که دارای محصولات با کیفیت و محبوبی است. از دیگر تولید کنندگان ورق رنگی می‌توان به نورد سمنان، امیر کبیر کاشان و فولاد بهمن در قائمشهر اشاره کرد.

درباره کارخانه های تولید نبشی در ایران بیشتر بدانید.

[read_more_progy id=’4796′]

چند نکته مهم قبل از خرید

فراموش نکنید که ورق‌های رنگی هم مثل بسیاری از کالاها جنس تقلبی و اصل دارند. مقیاس فروش این کالاها بر اساس کیلوگرم است و آنها را بر اساس شاخه یا برگ به فروش نمی‌رسانند. البته ممکن است در بعضی موارد به دلیل خواست خود مشتری این اتفاق بیفتد اما مقیاس استاندارد، همان کیلوگرم می‌باشد. دقت داشته باشید که هنگام خرید بهتر است ورق را به صورت کیلویی خریداری کنید و اگر فروشنده آن را به صورت برگی به شما فروخت، به شرط وزن کردن، آن را خریداری کنید. توجه کردن به طول و عرض ورق گالوانیزه رنگی، نکته مهمی است که بسیاری از خریداران به آن توجه نمی‌کنند. اگر هدف شما از خرید ورق برای استفاده بیرون از خانه است، از مقاومت بالای محصول در برابر زنگ زدگی اطمینان حاصل کنید.

[cta_progy text=”لیست قیمت روز و خرید انواع ورق” link=”https://fooladfartak.com/product-category/sheet/”]

نتیجه گیری

حالا که به خوبی با همه چیز درباره ورق رنگی (Metal colored sheet) آشنا شدید، دیگر خرید آن برایتان کار راحت‌تری خواهد بود. دانستیم که ورق‌های رنگی انواع مختلفی دارند که شامل سینوسی، سفالی، کرکره‌ای و ژنوا خواهد بود که هرکدام ویژگی‌ها و مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. این که شما بدانید در هر کجا باید از چه نوع محصولی استفاده کرد، به شناخت شما از ورق رنگی مربوط می‌شود. فراموش نکنید که در این مسیر، انتخاب یک فروشگاه خوب برای خرید، به شما کمک بزرگی خواهد کرد. فولاد فرتاک سورین ارائه دهنده انواع محصولات ساختمانی است که شامل ورق‌ های رنگی هم می‌شود. بهتر است حالا که تا اینجا آمدید سری به محصولات فولاد فرتاک بزنید و همچنین قیمت آهن مشهد را مشاهده کنید. شما می‌توانید در صورت تمایل، محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین ثبت سفارش کنید.

2 پاسخ

  1. من خودم تو کارخونه تولید ورق کار میکنم. کارم تو بخش رنگ آمیزی این ورق هاست. ولی خودم تا حالا نمی‌دونستم چه مصارفی داره . این طلبو ک خوندم تازه فهمیدم چقد کاربرد داره این ورق ها. حس خوبی میده به هر آدمی وقتی میفهمی نتیحه کارت ی چیز به درد بخور شده که خیلیا ازش استفاده میکنن

    1. سلام و درود به ما دوست عزیز. ممنون که نظرتون را با ما به اشتراک گذاشتید. همونطور که شما گفتین یکی از مهترین نکات تو زندگی اینه که انسان نتیجه کارشو ببینه. اینجوری حس بهتری نسبت به کاری که داری انجام میدی پیدا میکنی.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *