اگر تا حدودی با ساخت و ساز و آهن آلات آشنایی داشته باشید، حتما تا به حال اسم میلگرد نرمال (what-is-normal-rebar) به گوشِتان خورده است. این میلگرد کاربرد متفاوتی نسبت به سایر میلگردها دارد و آشنایی با آن، میتواند شما را چند قدم جلو بیندازد. معمولا مردم به دلیل نام این میلگرد، درباره کاربردهای آن کنجکاو هستند، اگر شما هم دوست دارید با این محصول بیشتر آشنا شوید و مشخصات آن را بشناسید، به هیچ وجه این مطلب را از دست ندهید، چرا که در ادامه قصد داریم شما را با انواع میلگرد، مشخصات آن و کاربردهای گستردهاش آشنا کنیم، در پایان این مطلب، دریایی از اطلاعات کاربردی را درباره میلگرد نرمال در اختیار خواهید داشت تا به راحتی و با داشتن قیمت میلگرد هزینه میلگرد مصرفی سازه خود را برآورد کنید. اما قبل از آشنایی با مشخصات میلگرد نرمال، بهتر است کمی خودِ میلگرد را بشناسید.
میلگرد چیست؟
یکی از مهمترین مصالح برای مقاومسازی ساختمان، میلگرد است. از آنجایی که جنس این محصول از فولاد بوده، تاثیر بسیار مهمی در استحکام سازه دارد. البته این استحکام، بیشتر درباره بتن کاربرد دارد. وقتی فشار یا نیروی کششی روی بتن زیاد باشد، امکان فروپاشی یا ترکخوردگی آن وجود دارد. میلگرد از ترکخوردگی بتن جلوگیری کرده و استحکام آن را تضمین میکند. میلگردها به دو نوع آجدار و ساده تقسیم میشوند. البته گاهی در بازار، با نامهای میلگرد A1،A2 ،A3 و A4 هم آن را میشناسید. در ادامه قصد داریم شما را بیشتر با فرق میلگردها آشنا کنیم.
تفاوت انواع میلگردها
میلگردهای ساده در بازار به میلگرد A1 شهرت دارند. این میلگردها بر خلاف مدلهای آجدار دارای سطحی صاف و هموار هستند. میلگردهای آجدار در سه نوع A2، A3 و A4 در بازار وجود دارند. البته مدل آجهای این سه نوع، باهم متفاوت است. مثلا میلگرد A2 دارای آج مارپیچ است اما مدل آج میلگردهای A3 جناغی دارد. در مدل A4 هم شاهد میلگردهای دوکی هستیم. یادتان باشد که قبل از خرید میلگرد، حتما راهنمای خرید میلگرد را بخوانید. آشنایی با قیمت میلگرد میتواند انتخاب بهتری در اختیار شما قرار دهد. انتخاب آگاهانه، نتیجه بهتری در ساختمانسازی به شما خواهد داد. قبل از اینکه دست به خرید بزنید، نیازهای پروژه را به خوبی بشناسید. علاوه بر آن به روش تولید هر میلگرد نیز باید توجه کرد. کاربرد میلگرد در ساختمان سازی آنقدر گسترده است که برای ساخت هر ساختمان، حتما باید آن را خریداری کنید. اما توجه به استانداردهای میلگرد در ایران، وزن میلگرد، مشخصات میلگرد و ویژگیهای آن میتواند نتیجه بهتری را رقم بزند. تنوع در تولید میلگرد باعث ایجاد تنوع در ویژگیهای آن نیز شده است. مثلا تعداد شاخههایش در هر بندیل، میتواند با توجه به نوع آن، متفاوت باشد. هزینه حمل و نقل این محصول را هم باید در نظر گرفت و آن را جزو هزینههای کلی ساخت و ساز به شمار آورد. خرید این محصول فراز و نشیبهایی دارد اما اگر به خوبی با نحوه خرید آن آشنا باشید، میتوانید از این فراز و نشیبها گذر کرده و بهترین انتخاب را داشته باشید. در ادامه بیشتر راجع به خرید میلگرد صحبت خواهیم کرد.
میلگرد نرمال چیست؟
تا به حال به نام میلگرد نرمال فکر کردید؟ به نظر شما چرا چنین اسمی را به این میلگرد نسبت دادهاند؟ مهمترین ویژگی میلگرد نرمال، طول آن است که باید کمتر از ۱۲ متر باشد. این طول باعث شده که میلگرد نرمال دارای مصارف خاصی باشد. از این محصول فولادی، بیشتر در قسمت بتن ریزی ساختمان استفاده میشود و چون طول و سایز مناسبی دارد از مصارف مختلف آن در ساختمانسازی نیز میتوان استفاده کرد. شاید برایتان سوال شود که چرا به جای استفاده از میلگرد نرمال و خرید یک میلگرد جداگانه، همان میلگردهای معمولی را کوتاه نمیکنند تا طول آنها به کمتر از ۱۲ متر برسد؟ در پاسخ به این سوال باید گفت که کوتاه کردن میلگردها ممکن است دورریز زیادی داشته باشد و در آخر هم استانداردهای میلگرد نرمال را به همراه نیاورد. دورریزی میلگرد میتواند هزینههای پروژه را بیشتر کند. در نتیجه برای صرف هزینه کمتر و خرید محصول استاندارد، بهتر است به سراغ میلگرد نرمال برویم. آهن و فولاد از فلزات پرکاربردی هستند که خرید آنها هزینه نسبتا زیادی را در بر میگیرد. اصلا به همین دلیل بود که میلگرد نرمال تولید شد. چون با بریدن میلگردهای معمولی، دیگر نمیتوان از آهنهای اضافه آنها استفاده کرد. در نتیجه ممکن است با تکرار این کار، هزینه پروژه چند برابر بشود. کمترین سایزی که از میلگرد نرمال در بازار عرضه میشود ۸ میلیمتر است و کمترین طول، یک متر میباشد که تا 9/11 متر ادامه دارد.
میلگرد نرمال چه کاربردی دارد؟
همانطور که گفتیم، کاربرد میلگرد نرمال در ساخت سازههای مختلف، گسترده است. اما مهمترین کاربرد آن در افزایش مقاومت بتن خود را نشان میدهد. بتن ریزی کف نیز به وسیله میلگرد نرمال انجام میشود. اگر دوست دارید یک فونداسیون قوی را برای ساختمان مورد نظر، پایه ریزی کنید، حتما باید برای این کار استفاده از میلگرد نرمال را در نظر داشته باشید. جالب است بدانید این محصول در فنرسازی نیز به عنوان میلگرد حرارتی استفاده میشود. اگر قصد خرید میلگرد نرمال را دارید، بهتر است حتما به وزن آن توجه کنید چرا که وزن روی قیمت میلگرد تاثیر مستقیم میگذارد. هرچه وزن میلگرد بیشتر باشد، قیمت آن نیز بیشتر خواهد بود. از دیگر کاربردهای این محصول میتوان به افزایش مقاومت کششی فونداسیون اشاره کرد. گاهی اوقات وقتی از میزان مقاومت فونداسیون مطمئن نباشیم، میلگرد نرمال میتواند این مقاومت را ایجاد کند. در حال حاضر میلگرد نرمال به طور گستردهای در کشور ما تولید میشود برای مثال کارخانه فولاد آذربایجان و کارخانه ذوب آهن اصفهان، دو مورد از معروفترین تولید کنندگان مصالح فولادی و آهنی هستند که محصولات باکیفیتی را تولید میکنند. عمدهترین کاربرد میلگرد نرمال در بخشهایی مثل بتن ریزی، اجرای اسکلت ساختمان و اجرای سقف و ستون میباشد. به طور کلی شما در ساخت هر ساختمانی که در سطح شهر مشاهده میکنید، از میلگرد نرمال استفاده شده است. به طور کلی اصلیترین کاربردهای میلگرد نرمال ۵ مورد میباشد که عبارتند از:
۱- استفاده در بتن ریزی کف سازه
۲- استفاده برای افزایش مقاومت فونداسیون
۳- استفاده به عنوان میلگرد حرارتی
۴- استفاده در فنرسازی
تفاوت میلگرد نرمال با دیگر میلگردها
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین تفاوتهای میلگرد نرمال و دیگر میلگردها، در طول آن است. یعنی نهایت طول یک میلگرد نرمال 9/11 متر است و به ۱۲ متر نمیرسد. اما میلگردهای معمولی طولهای متفاوتی دارند. جالب است بدانید هر میلگرد نرمال با توجه به سایزی که دارد، استفاده متفاوتی هم دارد.(منظور از سایز، طول نیست) مثلا از میلگردهایی با سایز ۶ تا ۸ میتوان برای اجرای خاموت استفاده کرد. اما از سایز ۲٠، ۲۲ و ۲۵ برای اجرای خاموت استفاده نمیکنند بلکه در اجرای بولت و تیرچه به کارِ ما میآیند. یکی دیگر از تفاوتهای مهم میلگرد نرمال و دیگر میلگردها، نوع گرید و آنالیز آن است. منظور از گریدهای متفاوت، ترکیبهای شیمیایی متفاوت است. در نتیجه تفاوت در ترکیب شیمیایی، تفاوت در ویژگیها را نیز به دنبال دارد. مثلا میزان مقاومت میلگرد نرمال با دیگر میلگردها متفاوت است. این مقاومت میتواند شامل مقاومت کششی نیز باشد. از آنجایی که استاندارد میلگرد نرمال معمولا با سه استاندارد A3، A2 و A4 پیش میرود، این میلگردها دارای آج نیز هستند. اما این سه مدل ویژگیهای مختلفی دارند و به همین دلیل از هرکدام برای یک بخش خاص میتوان استفاده کرد و کاربردهای مشترکی ندارند. در ایران معمولا از گرید A3 و A2 برای تولید میلگرد نرمال استفاده میشود. چراکه ویژگیهای این دو گرید نسبت به گریدهای دیگر بازخورد بهتری در بین مردم داشته و به همین دلیل رایج شده است. علاوه بر آن، سازگاری بیشتر ترکیب شیمیایی A3 و A2 با اقلیم و محیط ایران، باعث استفاده بیشتر از این دو استاندارد شده است.
لیست قیمت روز و خرید انواع میلگردقیمت میلگرد نرمال
یکی از مهمترین موضوعات در رابطه با خرید هرچیزی، قیمتِ آن است. طبیعتا اگر قیمت یک محصول از میزان بودجه ما بیشتر باشد توان خرید آن را نخواهیم داشت، از طرفی برخی گمان میکنند که محصولات ارزان، کیفیت بالایی ندارند و متاسفانه این تفکر در بسیاری از اوقات، درست از آب در میآید. اما با یک انتخاب درست و آگاهانه، میتوان کیفیت بالا را با قیمت مناسبتری خریداری کرد. یادتان باشد همانطور که گفتیم وزن میلگرد با قیمت آن ارتباط مستقیم دارد پس اگر دوست دارید هزینه کمتری بپردازید، بهتر است میلگردهای سبک را انتخاب کنید. علاوه بر وزن، عوامل دیگری مثل قیمت دلار، قیمت فولاد و میزان عرضه و تقاضا نیز در قیمت میلگردها تاثیر دارد که این عوامل شامل حال میلگرد نرمال هم میشوند. در نهایت جالب است بدانید قیمت میلگرد نرمال معمولا به مقدار کمی از قیمت میلگردهای دیگر کمتر است. البته اینکه میلگرد را از کجا تهیه کنید هم در قیمت آن موثر خواهد بود. بعضی از تولید کنندگان فقط به دنبال سودجویی هستند و بی دلیل مصالح گرانی را به مردم میفروشند، بهتر است با پیدا کردن یک تولید کننده خوب و با انصاف، به فکر جیبتان باشید.
سایز میلگرد نرمال
سایز میلگرد هم درست مثل گریدهای آن بر اساس استاندارد جهانی است و به طور کلی به دو دسته تقسیم میشود.
۱- میلگردهای آجدار که در دو نوع شاخه و کلاف تولید میشوند و دارای سایز ۵/۵ تا ۴٠ میلی متر هستند که این تنوع باعث تفاوت قیمت میلگرد آجدار میشود.
۲- میلگرد نرمال ساده و بدون آج، که آن هم در دو نوع کلاف و شاخه تولید میشود اما دارای سایز ۵/۵ تا ۲٠ میلیمتر است. میلگرد نوع دوم معمولا کاربرد صنعتی دارد اما از نوع اول به وفور در ساخت سازههای مختلف استفاده میشود.
میلگرد نرمال چگونه تولید میشود؟
میلگرد نرمال جزو مصالح بسیار کاربردی است و هر کارخانهای که به تولید مقاطع فولادی اختصاص داشته باشد، میلگرد نرمال را هم تولید میکند. شاید گمان کنید که نحوه ساخت میلگرد نرمال، با سایر میلگردها متفاوت است، اما اصلا اینطور نیست. روند تولید میلگرد نرمال کاملا مثل میلگردهای دیگر است. اما یکی از مهمترین نکاتی که در تولید میلگرد نرمال باید به آن پرداخت، طول میلگرد است و دستگاهها در ایجاد طول استاندارد مهمترین نقش را ایفا میکنند. گاهی ممکن است در روند تولید اختلالاتی به وجود بیاید و دستگاه نتواند به طور دقیق طول میلگرد را کمتر از ۱۲ متر در بیاورد در صورت بروز این مشکل، محصولِ ما استانداردهای لازم را نخواهد داشت. در نتیجه دو راه پیش روی کارخانه است. یکی اینکه میلگرد به دست آورده را آب کند و دوباره آن را از اول تولید کند تا بالاخره طول استاندارد را به دست بیاورد. البته این کار هزینه زیادی را در بر میگیرد به همین دلیل بسیاری از کارخانهها قید تولید دوباره را میزنند و به سراغ راه دوم میروند. در راه حل دوم، تولید کننده میلگردهای نرمال را که اندازه استانداردی ندارند، با قیمت کمتر میفروشد. چراکه در بعضی موارد این میلگردهای غیر استاندارد به دلیل قیمت کمتری که دارند، بیشتر از میلگردهای استاندارد به فروش میرسند.
لیست قیمت روز و خرید انواع میلگردنتیجه گیری
اگر تا اینجای مطلب را با دقت خوانده باشید، حتما به شناخت درستی از میلگرد نرمال (what-is-normal-rebar) رسیدید. درباره تفاوت انواع میلگردها و تفاوت میلگرد نرمال با میلگردهای دیگر به طور کامل صحبت کردیم. گفتیم که مهمترین ویژگی میلگرد نرمال، طول آن میباشد که بر خلاف میلگردهای دیگر، کمتر از دوازده متر است. این محصول کاربردهای مختلفی دارد به طوری که از آن در بتنریزی کف ساختمان، افزایش مقاومت فونداسیون، فنر سازی و ساخت میلگرد حرارتی استفاده میکنند. اگر دوست دارید میلگردهای نرمال را با کیفیتی بالا و قیمتی مناسب خریداری کنید، بهتر است سری به سایت فولاد فرتاک سورین زده و در صورت تمایل سفارش خود را ثبت کنید.
چقدر جالب بود اطلاعات این متن. من فک نمیکردم عصلن چیزی به اسم میلگرد نرمال وجود داره . همیشه برش میدادم میلگردارو و خیلی هم ضایعات داشت.
یکی از مهمترین اجزا یک سازه قطعا میلگرد. میلگرد به خاطر ویژگی های خاص هم انعطاف و هم استحکام به سازه میده. مهمترین بخش یک ساختمان که از میلگرد استفاده میشه در ساختش فونداسیون است که بدون وجود میلگرد عملا فونداسیون معنایی ندارند.
سلام و درود به شما دوست عزیز. ممنون که نظر خودتون با ما به اشتراک گذاشتید. میلگرد جزئی جدانشدنی از صنعت، به خصوص صنعت ساختمان است. میلگردهای به دلیل ویژگی های خاص از جمله مقاومت و انعطاف در بخش های مختلفی از سازه همچون فونداسیون به کار می روند و کیفیت بالای آن میتواند به شدت به مقاومت سازه بیفزاید.