تفاوت بین پروفیل سبک و سنگین - فولاد فرتاک سورین

تفاوت پروفیل سبک و سنگین

آنچه به نام پروفیل به اشکال گوناگون و بصورت گسترده در صنایع مورد استفاده قرار می‌گیرد مقطعی فولادی است که می‌توان آن را بر اساس وزن، روش تولید و نوع کاربرد دسته‌بندی کرد. پروفیل‌ها در صنعت نقش مهمی داشته و برای ساخت درب و پنجره، و در ماشین‌سازی و راه‌سازی استفاده می‌شوند. با توجه به اهمیت و کاربرد پروفیل‌ها لازم دانستیم که در این مقاله به معرفی انواع پروفیل سبک و سنگین، تفاوت وزن آن‌ها و نحوه تولید این دو نوع پروفیل بپردازیم. پروفیل‌ها بر اساس وزن، در دو دسته، پروفیل سبک و سنگین(difference-between-Light-profile-and-heavy-profile) قرار می‌گیرند. وزن پروفیل‌ها متأثر از ضخامت آن‌ها می‌باشد و به هنگام محاسبه وزن پروفیل لازم است که این عامل در نظر گرفته شود. پروفیل‌ها علاوه بر وزن، بر اساس روش تولید و کاربردشان به پروفیل سبک و سنگین، صنعتی و ساختمانی، و باز و بسته و تقسیم می‌شوند که همه این موارد در تعیین قیمت پروفیل موثر است.

پروفیل چیست و چه کاربردهایی دارد؟

پروفیل به معنای ثابت بودن مقطع در طول معین است. این مقطع فولادی بر اساس کاربرد در دو دسته ساختمانی و صنعتی جای می‌گیرد. از پروفیل ساختمانی برای ساخت درب‌ها و پنجره‌های آلومینیومی استفاده می‌شود و پروفیل صنعتی را برای ساخت برخی از قطعات خودرو به کار می‌برند.

پروفیل به چه روشی تولید می‌شود؟

متداول‌ترین روش تولید پروفیل‌ها نورد گرم، خم‌کاری و پرس‌کاری ورق فولادی است که با اتصال چند نوع پروفیل به یکدیگر ادامه می‌یابد. پروفیل‌ها بر اساس روش تولید به دو دسته پروفیل‌های مرکب و پروفیل‌های نورد گرم (مانند قوطی) تقسیم می‌شوند.

پروفیل سبک چیست - فولاد فرتاک سورین

پروفیل سبک

نوع سبک پروفیل را پروفیل مبلی نیز می‌گویند. ورق‌های به کار گرفته شده در تولید این نوع پروفیل از نوع ورق روغنی بوده که از طریق فرآیند نورد سرد حاصل می‌شوند و دو استاندارد DIN2394 و EN10219-2 در پروسه تولید آن دخیل هستند.

پروفیل سبک یا مبلی در صنایعی نظیر لوازم خانگی، مبلمان، دوچرخه‌‌سازی و کانتینر به کار می‌رود. به دلیل قابلیت‌های زیادی که پروفیل سبک دارد همواره بصورت گسترده مورد تقاضا قرار می‌گیرد. در ادامه به برخی از این موارد اشاره خواهیم کرد.

پیشنهاد می‌کنیم مقاله پروفیل چیست از بخش دانشنامه آهن فولاد فرتاک سورین را از دست ندهید.

[read_more_progy id=’4668′]

ویژگی‌های پروفیل سبک

همان‌گونه که پیشتر گفتیم، پروفیل‌های سبک را از ورق‌های روغنی می‌سازند و از این رو بسیاری از ویژگی‌های این مقطع فولادی تحت تأثیر قابلیت‌های ورق‌های روغنی می‌باشد. از میان این ویژگی‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • تنوع در ابعاد
  • شکل‌پذیری مناسب
  • دقت ابعادی بالا
  • تنوع وزنی
  • کیفیت عالی در سطح
  • قابلیت آبکاری
  • جوش‌پذیری بالا
کاربردهای پروفیل سبک - فولاد فرتاک سورین

کاربردهای پروفیل سبک

پروفیل‌های سبک به دلیل ویژگی‌های شاخصی که دارند کاربردهای گوناگونی داشته و از آن‌ها در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. از جمله این کاربردها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • خودروسازی
  • ساخت مبلمان
  • تولید لوازم‌خانگی
  • صنعت کشاورزی
  • دوچرخه‌‌سازی
  • تولید کانتینر
  • اسلحه‌سازی

تعیین قیمت پروفیل سبک

قیمت پروفیل سبک را به ازای وزن آن محاسبه می‌کنند. مثلاً چنانچه قیمت یک کیلو پروفیل سبک معادل ۳.۲۱۰ تومان باشد، یک تن از آن 1000 برابر بیشتر بوده و ۳.۲۱۰.۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد.

تعیین قیمت پروفیل سبک به عوامل متعددی بستگی دارد. از جمله‌ این موارد قیمت دلار، تعرفه‌های گمرکی و قیمت ورق نورد سرد در تعیین قیمت پروفیل سبک تاثیر گذار است.

هنگامی که قیمت نوع سبک پروفیل را در واحد وزن محاسبه کنیم، هزینه آن از نوع سنگین بیش‌تر بوده، اما چنانچه قیمت‌ آن را در واحد طول تخمین بزنیم، از نوع سنگین ارزان‌تر خواهد بود. علت این امر ضخامت و وزن کمتری است که نوع مبلی نسبت به پروفیل سنگین دارد. ضخامت و وزن محصول مذکور در قیاس با پروفیل سنگین کمتر می‌باشد.

پروفیل سنگین چیست - فولاد فرتاک سورین

پروفیل سنگین

پروفیل سنگین را با نام صنعتی یا ساختمانی نیز می‌شناسند. برای تولید این نوع از پروفیل از ورق‌هایی استفاده می‌کنند که ضخامتی بیش از ۱٫۵ میلی‌متر دارند و این فرایند از طریق روش نورد گرم انجام می‌شود. پروفیل سنگین در تولید دستگاه‌های صنعتی، شاسی ماشین آلات و ساخت ستون‌ها به کار می‌رود. در ادامه به برخی از ویژگی‌ها و کاربردهای پروفیل سنگین اشاره خواهیم کرد.

ویژگی‌های پروفیل سنگین

برخی از مهم‌ترین ویژگی‌های پروفیل سنگین در قیاس با پروفیل سبک به قرار زیر است:

  • استحکام خمشی و پیچشی بالاتر
  • جوش‌پذیری بالاتر
  • سختی سطح بالاتر
  • قیمت ارزان‌تر بر مبنای واحد وزن
کاربردهای پروفیل سنگین - فولاد فرتاک سورین

کاربردهای پروفیل سنگین

با توجه به استحکام بالایی که پروفیل‌های سنگین دارند می‌توانند فشار نیروهای وارده را به نسبت بیشتری تحمل کنند. از این روی در حیطه وسیعی مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ از جمله:

  • خودروسازی
  • راه‌سازی
  • ساخت شاسی ماشین‌آلات سنگین
  • ساخت ستون‌های درب و پنجره
  • ساخت دستگاه‌های صنعتی

تعیین قیمت پروفیل سنگین

وزن و ابعاد پروفیل‌های سنگین، عامل اصلی و تعیین کننده در قیمت آن‌ها می‌باشند. بعلاوه هرچه ضخامت ورق فولادی که در تولید این نوع از پروفیل استفاده شده کمتر باشد، پروفیل گران‌تر خواهد بود. البته لازم به ذکر است که به دلیل وزن کمتری که ورق‌های نازک‌تر دارند، نهایتاً پروفیلی که از این ورق ساخته شده است به نسبت پروفیل‌هایی که از ورق‌های ضخیم‌تر ساخته می‌شوند ارزان‌تر است.

[read_more_progy id=’4077′]

برترین کارخانه‌های تولید پروفیل در کشور

از میان کارخانه‌های پروفیل مطرح در سطح کشور که به تولید پروفیل سنگین می‌پردازند می‌توان به فولاد هیربد، کیان پرشیا، علویجه، ساوه و یاران اشاره کرد.

مقایسه پروفیل سبک و سنگین

پروفیل‌ها از لحاظ جنس، ظاهر، روش تولید و مواد اولیه‌ای که برای تولید آن‌ها به کار می‌رود مشابه هستند. اما بنا بر آنچه گفته شد پروفیل‌های سبک و سنگین در موارد متعددی با یکدیگر تفاوت دارند.

  1. ورق‌های مورد استفاده به هنگام تولید: نوع سبک با استفاده از ورق سرد (روغنی) و نوع سنگین با ورق سیاه ساخته می‌شوند.
  2. ضخامت: پروفیل‌های سبک ضخامت کمتر از 1.5میلی‌متر و پروفیل‌های سنگین ضخامت بیشتر از 1.5 میلی‌متر دارند.
  3. کاربرد: از پروفیل‌های سنگین در مواردی استفاده می‌شود که استقامت زیادی مورد نیاز است.
  4. قیمت: هرچند پروفیل سبک به نسبت نوع سنگین آن گران‌تر می‌باشد اما نهایتاً از آنجا که قیمت به ازای وزن محاسبه می‌شود، قیمت نوع سبک در مقایسه با نوع سنگین ارزان‌تر خواهد بود. به طور کلی قیمت پروفیل‌ها به ضخامت، طول و وزن آن‌ها بستگی دارد.
  5. وزن: همان‌گونه که انتظار می‌رود وزن پروفیل سبک از وزن پروفیل سنگین کمتر بوده و از این روی مورد استفاده آن‌ها متفاوت می‌باشد. پروفیل سنگین در صنعت به کار می‌رود.

[cta_progy text=”لیست قیمت روز و خرید پروفیل ” link=”https://fooladfartak.com/product-category/profile/”]

سخن پایانی

دانش و آگاهی کافی در کنار استفاده از تجربه متخصصین امر به شما کمک خواهد کرد تا محصولی با کیفیت و مقرون به صرفه را خریداری نمایید. از این روی ما در این مقاله به بررسی پروفیل‌ سبک و سنگین(difference-between-Light-profile-and-heavy-profile)، ویژگی‌ها و تفاوت‌های میان این پروفیل‌ها پرداختیم و ورق‌های مورد استفاده در تولید، شیوه تولید و کاربرد پروفیل‌ها را شرح دادیم تا اطلاعات لازم بصورت جامع و تخصصی به شما ارائه شود. اگر تصمیم به خرید پروفیل سبک یا پروفیل سنگین دارید، انتخاب تولید کننده و فروشنده معتبر در نتیجه نهایی کار شما تاثیر بسزایی دارد. فولاد فرتاک سورین یکی از برترین فروشندگان انواع آهن آلات از جمله، پروفیل سبک و سنگین در ایران است. پیشنهاد می‌کنیم سری به محصولات فولاد فرتاک زده و محصول مورد نظر خود را به صورت آنلاین یا تماس با شماره ۰۵۱۳۷۶۶۲۹۲۹ ثبت سفارش کنید. چنانچه تجربه‌ای از خرید یا استفاده از انواع پروفیل دارید و یا پرسشی پیرامون پروفیل‌های سبک و سنگین داشتید یا متوجه شدید که نکته‌ای از قلم افتاده است خوشحال خواهیم شد که آن را با ما در میان بگذارید.

2 پاسخ

  1. استفاده از پروفیل سبک در اکثر کارخانه ها بسیار پرکاربرده. پروفیل سبک همون‌طور که در مقاله بود در صنعت بسیار زیاد است

    1. سلام و درود به شما دوست عزیز. ممنون که نظرتون با ما به اشتراک گذاشتید. دقیقن نظرتون درسته و در طول مقاله هم در باره پروفیل سبک به این موضوع اشاره شد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *